Klik venligst
danskerederier.gif

Miljøstyrelsen går ind i Maersk-sag

Miljøstyrelsen går ind i Maersk-sag
Miljøminister Lea Wermelin var i samråd om Maersk´s fortsatte brug af værfter på Alang.

Torsdag 22. april 2021 kl: 13:48


Miljøstyrelsen har iværksat en undersøgelse af udflagningen af de tre Maersk-ejede skibe, der er under ophugning på de kritiserede værfter på Alang-stranden i Indien, oplyste miljøminister Lea Wermelin under et samråd om forholdene på Alang-værfterne.

Tre Maersk-ejede skibe blev udflaget fra Danmark i 2018 og er de sidste tre eksempler på skibe, som Maersk har sendt til ophugning på de kritiserede ophugningsværfter på stranden i Alang.

Miljøstyrelsen går nu ind for at afdække den sag, sagde miljøminister Lea Wermelin på samrådet, der var indkaldt af Enhedslistens Christian Juhl.

Han ønskede miljøministerens holdning til, at ophugningerne fortsætter trods fortsatte problemer mange steder med miljøet og sikkerheden for arbejderne.

Ifølge Christian Juhl er det alene økonomiske hensyn, der får Maersk til at benytte værfter på Alang-stranden, mens den konservative Katarina Ammitzbøll på samrådet forsvarede Maersk og bl.a. henviste til, at selskabet har arbejdet målrettet med at forbedre forholdene på de værfter, Maersk benytter på Alang.

Ministeren henviste til, at ingen af værfterne lever op til EU´s standarder og at den danske regering fastholder, at skibsophugning skal foregå sikkert og ansvarligt både for miljø og arbejdere.

"Har ministeren været i dialog med Maersk eller Danske Rederier om forholdene i Alang," ville Katarina Ammitzbøll gerne vide.

“Ja, jeg har haft møder med danske rederier, hvor vi bl.a. har drøftet skibsophugning, og jeg er godt bekendt med, at Danske Rederier er kommet med egne tal på, hvordan man ser på kapacitet i Europa og på forholdene i Alang. Det vi er nødt til at stå på er dels selvfølgelig at tage i mod de input, der kommer, men også at stå på den fælles ramme vi har, hvor EU Kommissionen har været ude at besøge disse anlæg af flere omgange og vurderet, at man ikke lever op til de krav, der er,” svarede Lea Wermelin.

Men ministeren erklærede sig parat til at hoppe på sin grønne cykel og fortsætte dialogen med Danske Rederier, hvilket straks fik Marie Skipper Schwenn, der er direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier til at tweete med en indbydelse.

Ifølge direktøren handler det om at gå forrest og være med til at løften standarden dér, hvor mere end 80 pct. af verdensflåden ophugges.

RedaktionenKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Golden Ray skrotning ramt af nyt uheld
- Containerskib ramt af brand i Stillehavet
- Besætning lagt ned af corona - en død
- Redere vaccinerer alle på hollandske skibe
- Raketangreb lukker israelske havne
- Enigt Folketing bag ny undersøgelse
- Hurtigruten i stor klima-opgradering
- Torm køber tre nye efter svagt kvartal
- BW Epic Kosan godt i gang efter fusion
- Udvidelse af Suez-kanalen på vej
- Stærk eksport-indsats fra skibsfarten i Q1
- Maersk igen parat til investering i skibe


Dagens mest læste

- Besætning lagt ned af corona - en død
- Golden Ray skrotning ramt af nyt uheld
- Containerskib ramt af brand i Stillehavet


Ugens mest læste

- Det første skib er sejlet til energiøen
- Baltic Pipe trækker mastodont til Danmark
- Prøvesejladser overstået for verdens største
- Maersk igen parat til investering i skibe
- Historisk mange containere efterlades
- Havnekaj skred i vandet i Kalundborg
- Uregistreret dhow var fyldt med våben
- Endnu et Maersk Supply skib skal rydde op
- Dansker besejrede Kattegat på hydrofoilbræt
- Udskibning af militært udstyr i Fredericia
Klik venligst
Klik venligst