Klik venligst
danskerederier.gif

Havn udskifter legendarisk navn

Havn udskifter legendarisk navn

Mandag 14. juni 2021 kl: 08:00


Det er nu syv år siden, at Odense Havn købte Lindø Industripark, der efter lukningen af Danmarks største skibsværft blev drænet for arbejdspladser. Men udviklingen har siden trukket nye virksomheder til området ved Odense Fjord, der nu er Danmarks største havn målt på areal.

Hidtil har havnen været kendt som Lindø Port of Odense, men nu ryger Lindø ud. I fremtiden hedder havnen slet og ret Odense Havn.

"Lindø-navnet er en stor og væsentlig del af vores historie, vores værdier og vores DNA. Det ændrer sig ikke, men Odense Havn er meget mere end det. Vi har brugt nogle år på at fusionere havnen og industriparken og bygge fundamentet til et moderne erhvervseventyr. Nu er vi klar til at træde endnu mere i karakter og justere vores profil til at være dét, vi i virkeligheden er - nemlig en moderne samarbejdspartner for virksomheder, der ønsker at flytte produkter og markeder, transportere varer og gods og ikke mindst skabe nye produktionsfaciliteter. Derfor ændrer vi navn til Odense Havn," siger Carsten Aa, adm. direktør, Odense Havn, og tilføjer:
 
"Havnen har siden 1803 været garant for, at Odense kunne udvikle sig og blive en vigtig industriby, og vi er stadig motoren i byens udvikling, men vi har samtidig udviklet os til mulighedernes havn. Derfor er vores nye profil også en invitation til virksomheder verden over om, at vi er klar til at tage imod dem og investere i en fælles fremtid.”

Investeringerne retter sig ikke mindst mod den grønne omstilling, hvor havnen ser et stort potentiale og henviser bl.a. til EU´s mål om at være klimaneutrale i 2050 og en ny rapport fra Wind Eyrope, der konkluderer, at det vil glæbe 25 gange mere havvind end i dag.

"Rapporten fra Wind Europe peger på, at der skal investeres i dybere sejlrender, udvidede havnearealer og dybere havnebassiner. Det er investeringer, vi allerede er i gang med. Samtidig ligger vi perfekt placeret mellem Østersøen, Nordsøen og Det Irske Hav, hvor rigtig mange af de store havvindmøller skal placeres, og det er helt afgørende i forbindelse med den grønne omstilling, hvor produkterne jo er ved at blive så store, at de slet ikke kan transporteres ad landevejen," siger Carsten Aa og tilføjer:
 
"Derfor er det vores forventning, at Odense Havn vil vækste markant, tiltrække endnu flere virksomheder og skabe endnu flere grønne arbejdspladser i de kommende år."

Odense Havn dækker i alt 7,5 mio. kvadratmeter industri- og havneområde fordelt mellem Terminal City i Odense samt Terminal Nord og -Syd på Lindø.

Kilde: Odense Havn


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Beirut: Kun en femtedel eksploderede
- Flere anløb i de danske havne
- København får første krydstogtbesøg i to år
- Aabenraa Havn slog egen rekord i 1. halvår
- Forsinkelser spreder sig til europæiske havne
- Ny containerterminal på vej i København
- Voldsom container-eksplosion i Jebel Ali
- Hirtshals Havn vil være center for grøn brint
- Danmark kommet med i top ti i Hamborg
- Harbour Group Holding overtager Copco
- Kolding Havn udvider med nyt område
- Vattenfall rykker ind på Esbjerg Havn


Dagens mest læste

- Utilfredse kunder taler om “moderne pirateri”
- Rådmand: Snart tid til nyt kongeskib
- UK advarer om potentiel kapring ved Oman
- Ever Given ankommet til Felixstove
- Besætning evakueret efter grundstødning


Ugens mest læste

- Krigsskib skrottes efter kun 10 år
- Ever Given er nu ankommet til Rotterdam
- Broklap i frit fald over Vildsund
- Fem russiske krigsskibe passerer Danmark
- Kina truer britisk flådestyrke
- Avanceret elektronik redder seks liv
- To søfolk dræbt under angreb på tankskib
- Brand på USS Bonhomme Richard påsat
- Beirut: Kun en femtedel eksploderede
- Investerer 160 mia. kr. i nye containerskibe
Klik venligst
Klik venligst