danskerederier.gif

Skibsmægler skifter til softwareudviklng

Skibsmægler skifter til softwareudviklng
Den tidligere skibsmægler Ole Daus-Petersen er ny CCO i fynsk softwarehus. Foto: BlueKey.

Mandag 2. august 2021 kl: 10:05


Efter 30 år i rederibranchen og som skibsmægler vil Ole Daus-Petersen nu være med til at digitalisere shippingindustrien i det mindre fynske softwarehus BlueKey, der vil udvikle et værktøj, der kobler interne operationelle data med eksterne data for at skabe et enkelt overblik.

Den handelsuddannede Ole Daus-Petersen er vendt hjem fra en lang international shippingkarriere hos bl.a. Navigo Shipholding, Marenave Schiffahrts, J. Lauritzen og SSY og bopæl i Hong kong, New York, Tokyo, London og Hamburg for at arbejde som CCO i Odense hos BlueKey i Odense.

BlueKey så jeg en oplagt mulighed for at bruge min tunge erfaring både som mægler, operatør, rederi samt finansieringsdelen af shipping. Jeg kender alle aspekter inden for shipping, og det gør, at jeg kan stille de vigtige spørgsmål, som gør at de digitale værktøjer rent faktisk understøtter processerne i hverdagen. Det oplever jeg allerede, når vi sidder lægmand over for lægmand: Vi kan skræddersy og optimere løsningen til hver af vores kunder, og det er særdeles afgørende faktor for vores succes, siger Ole Daus-Petersen.

Generelt er billedet i tørlastindustrien, at aktørerne selv udvikler it til at håndtere egne data. Derudover køber man adgang til eksterne data på andre platforme. Med BlueKey er det for første gang muligt shippingindustriens aktører at koble alle relevante interne data (operationelle og historiske) sammen med mange forskellige eksterne datakilder og få ét samlet overblik på skærmen, skriver BlueKey i en pressemeddelelse.

Målet med værktøjet er, at kvaliteten af en handel ikke udelukkende skal bero på fragthandlerens erfaring, mavefornemmelse og netværk, men i højere grad på en samlet vurdering baseret på valide data, der tilsammen bedre kan sikre, at ordre vindes, og lasten transporteres til både en skarp og rentabel pris samt at der leveres til tiden, skriver firmaet.

Dataene kan være oliepriser, havnekapacitet, helligdage, renseudstyr til lastrum, vejrudsigter, fartøjers gennemsnitsfart, intensitet af anløb på havne, men også oplysninger om gæld og tilgodehavender.

BlueKey er etableret af den tidligere broker og chartering manager, Steffen Johnstad-Møller, og investorer-kreds og bestyrelse også en anden stærk shippingprofil i form af Jan Klingsholm, der har en fortid i bl.a. A.P. Møller - Maersk og Torval Klaveness.

Kilde: BlueKey


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Maersk investerer i grønt brændstof-startup
- Fælles front for flere kvindelige faglærte
- Wärtsilä i ammoniak-samarbejde med SHI
- Ørsted-ordre bag hundredevis af nye job
- G&O Maritime Group solgt til kapitalfond
- Ny ordre til Flensborg-værft efter nedtur
- Svanehøj opkøber en del af Wärtsilä
- ABB klar med batterilagring i container
- Vigtige pointer på møde om bæredygtighed
- Nordhavn får agentur på metanol motor
- Bladt Industries vinder stor Ørsted-ordre
- Norsk nybygningsordre til Karstensens


Dagens mest læste

- Ro-ro kæntret - kvindelig sømand druknet
- Sinogas kontraherer verdens største VLGC
- Havvind – fra filantropi til ingeniørkunst III


Ugens mest læste

- Det kræver sin mand m/k at være lods
- Verdens største uddybningsskib på vej
- Maersk på vej til at sætte Danmarks-rekord
- Efter to timer på gal kurs: Bum
- DSHV vinder klagesag om husbåde
- Oplev livet fra en svunden tid på Nella Dan
- Kiteboard surfer sætter af fra skibskran
- Årsagen til Golden Ray forlis fundet
- Nu råder Evergreen over de to største
- Taliban-heroin for 17 mia. kr. beslaglagt
Klik venligst
Klik venligst