Klik venligst
danskerederier.gif

Svanehøj investerer massivt i ny teknologi

Svanehøj investerer massivt i ny teknologi

Mandag 29. november 2021 kl: 08:00


Svanehøj investerer et tocifret millionbeløb i et helt nyt fabrikslayout med nye maskiner og robotter, der skal understøtte pumpespecialistens vækstambitioner. Nøgleordene er dedikerede produktionsceller, automatisering og fremskudte lagre.

”Vi har foretaget en systematisk gennemgang af hele vores produktion for at identificere de aktiviteter, som med fordel kan outsources. Det giver os mulighed for at indrette vores produktion med fokus på de komponenter, hvor vi udnytter vores kernekompetencer bedst”, siger Mikkel Bülow Bundgaard Sørensen, Lean-specialist Svanehøj.

I første omgang budgetterer Svanehøj med investeringer i produktionen for mere end 10 mio. kroner. Det første større indkøb – en Doosan Puma 3100ULY drejebænk – er netop sat i drift og skal indgå i en produktionscelle til fremstilling af pumpeaksler.

Med den nye drejebænk samler Svanehøj en række processer, som tidligere var fordelt mellem fire maskiner. Gevinsten er en tidsmæssig besparelse på 20-25%.

”Vi bruger rigtig meget tid på intern transport af varer, værktøj, materialer og mennesker. Ved at nytænke vores processer og fjerne spild, forventer jeg, at vi kan få 50% mere igennem produktionen med det samme antal medarbejdere, som vi har i dag”, siger Mikkel Bülow Bundgaard Sørensen.

Blandt de allerede planlagte investeringer er to store save, der skal indgå i produktionen af rør og aksler, samt en håndteringsrobot og en ekstra svejserobot. Sideløbende vil flere eksisterende maskiner blive ombygget til nye og mere specialiserede formål.

På tegnebrættet er også en automatiseret celle til fremstilling af fuel-pumper, hvor man ved hjælp af robotter optimerer processerne omkring bearbejdning, svejsning og trykprøvning.

Netop fuel-pumperne udgør en stigende del af Svanehøjs omsætning i disse år, og alt tyder på, at væksten fortsætter, fordi pumperne understøtter marineindustriens overgang til klimaneutrale brændsler.

Investeringerne i produktionen sker midt i en periode, hvor Svanehøj vokser markant både i Danmark og internationalt. Virksomheden foretog i september måned sit andet opkøb på mindre end et år med overtagelsen af Wärtsilä Tank Control Systems (TCS), der udvikler high end målesystemer til gastanke på LNG-skibe og landbaserede LNG-anlæg.

Investeringerne skal understøtte Svanehøjs strategi om at blive en globalt førende specialist, der udvikler og servicerer kritisk udstyr til håndtering af alle former væsker; herunder ikke mindst fremtidens klimaneutrale skibsbrændstof.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Estech får mio. til skalering af Power-to-X
- Milliardordre til Carsoe i Aalborg
- Tysk værftsgruppe lukker og slukker
- 3D print kan gøre skibe mere miljøvenlige
- Maersk-ejer investerer massivt i robotfirma
- Braat ser frem til udenlandsk arbejdskraft
- Klargøring til en iskold sæson
- Ordreindgangen hos Svanehøj slår rekord
- Semco Maritime åbner nyt forretningsben
- DESMI Ocean Guard vinder Gazelle-pris
- Enighed om forprojekt til patruljefartøjer
- Det er for tidligt at tro, at krisen er ovre


Dagens mest læste

- Bjærgningsfartøj går selv på grund
- Hafnia i gigantisk opkøb af tankskibe
- Tyske værfter i fare for at lukke
- Ingen lyst til at skrotte containerskibe
- Stor tilgang af nye installationsskibe


Ugens mest læste

- Kæmpe havvindmølle væltet syd for Lolland
- Triton får tæsk af meterhøje bølger
- DFDS indstiller godsrute over Kanalen
- 10 m vanddybde i indsejlingen til Thyborøn
- 10-året for Costa Concordia markeret
- Nuyina ankommet til Casey research station
- Ny rekord for fuldautomatisk sejlads
- Stort hollandsk krigsskib nu i Østersøen
- Ørsted vinder gigantisk havvindprojekt
- Aura Seaways ankommet til Karlshamn
Klik venligst
Klik venligst