Klik venligst
danskerederier.gif

Svanehøj investerer massivt i ny teknologi

Svanehøj investerer massivt i ny teknologi

Mandag 29. november 2021 kl: 08:00


Svanehøj investerer et tocifret millionbeløb i et helt nyt fabrikslayout med nye maskiner og robotter, der skal understøtte pumpespecialistens vækstambitioner. Nøgleordene er dedikerede produktionsceller, automatisering og fremskudte lagre.

”Vi har foretaget en systematisk gennemgang af hele vores produktion for at identificere de aktiviteter, som med fordel kan outsources. Det giver os mulighed for at indrette vores produktion med fokus på de komponenter, hvor vi udnytter vores kernekompetencer bedst”, siger Mikkel Bülow Bundgaard Sørensen, Lean-specialist Svanehøj.

I første omgang budgetterer Svanehøj med investeringer i produktionen for mere end 10 mio. kroner. Det første større indkøb – en Doosan Puma 3100ULY drejebænk – er netop sat i drift og skal indgå i en produktionscelle til fremstilling af pumpeaksler.

Med den nye drejebænk samler Svanehøj en række processer, som tidligere var fordelt mellem fire maskiner. Gevinsten er en tidsmæssig besparelse på 20-25%.

”Vi bruger rigtig meget tid på intern transport af varer, værktøj, materialer og mennesker. Ved at nytænke vores processer og fjerne spild, forventer jeg, at vi kan få 50% mere igennem produktionen med det samme antal medarbejdere, som vi har i dag”, siger Mikkel Bülow Bundgaard Sørensen.

Blandt de allerede planlagte investeringer er to store save, der skal indgå i produktionen af rør og aksler, samt en håndteringsrobot og en ekstra svejserobot. Sideløbende vil flere eksisterende maskiner blive ombygget til nye og mere specialiserede formål.

På tegnebrættet er også en automatiseret celle til fremstilling af fuel-pumper, hvor man ved hjælp af robotter optimerer processerne omkring bearbejdning, svejsning og trykprøvning.

Netop fuel-pumperne udgør en stigende del af Svanehøjs omsætning i disse år, og alt tyder på, at væksten fortsætter, fordi pumperne understøtter marineindustriens overgang til klimaneutrale brændsler.

Investeringerne i produktionen sker midt i en periode, hvor Svanehøj vokser markant både i Danmark og internationalt. Virksomheden foretog i september måned sit andet opkøb på mindre end et år med overtagelsen af Wärtsilä Tank Control Systems (TCS), der udvikler high end målesystemer til gastanke på LNG-skibe og landbaserede LNG-anlæg.

Investeringerne skal understøtte Svanehøjs strategi om at blive en globalt førende specialist, der udvikler og servicerer kritisk udstyr til håndtering af alle former væsker; herunder ikke mindst fremtidens klimaneutrale skibsbrændstof.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark



Seneste nyt

- ShippingLab vil tiltrække teknologi-talenter
- Equinor´s FPSO i brand under værftsophold
- MAN og Stena sammen om metanol-retrofit
- Kinesiske værfter presset af faldende ordrer
- Karstensens Skibsværft svarer igen på kritik
- Udbygning af værft møder lokal modstand
- Stort besøg på Orskov Yard
- Wärtsilä får uventet konkurrence fra Rusland
- Ordrer på containerskibe topper listen
- Faaborg Værft vinder ny ordre på el-færge
- A.P. Møller Fonden giver mio til robot-center
- Lavere grænse gavner den maritime industri


Dagens mest læste

- Nybygget luksusyacht opslugt af flammer
- Samsø Rederi vil kapre endnu en færgerute
- Travlhed – også på den tyske side af Femern


Ugens mest læste

- Stort narkofund på Maersk containerskib
- Fragtskib taber stor dækslast træ
- Ufærdigt krydstogtskib umuligt at sælge
- Coasteren Saturn erklæret bevaringsværdig
- Verdens næststørste nybyggede sejlyacht
- Maersk Air Cargo gennemfører testflyvning
- Ny verdensrekordholder på vej til MSC
- Kina har udviklet atomdrevet torpedo
- Kontrolskibet Nordsøen tæt på levering
- Dykkere finder kokain i kølevandsindtag
Klik venligst
Klik venligst