Klik venligst
danskerederier.gif

Ordreindgangen hos Svanehøj slår rekord

Ordreindgangen hos Svanehøj slår rekord
Foto: Svenehøj

Tirsdag 21. december 2021 kl: 10:14


Pumpespecialisten Svanehøj med hovedsæde i Svenstrup har haft et forrygende 2021 og styrer mod en samlet ordreindgang for året på mellem 750 og 800 millioner kroner. Det er dobbelt så højt som budgetteret og 50 pct. over den hidtidige rekord fra 2014.

”Den grønne omstilling af marineindustrien slår igennem langt hurtigere, end vi havde turdet håbe på. Samtidig har vi været så forudseende i vores produktudvikling, at vi lige nu står med en unik teknologi, der rammer direkte ned i branchens behov”, siger Søren Kringelholt Nielsen, CEO i Svanehøj.

Da kapitalfonden Solix for tre år siden overtog Svanehøj, blev der lagt en strategi med et mål om at øge omsætningen fra knap 200 mio. kroner til en halv milliard i 2023. Den milepæl kommer Svanehøj meget tæt på allerede i dette regnskabsår. Derfor er ledelsen lige nu ved at lægge sidste hånd på en ny strategi, hvor målet er at fordoble omsætningen til en milliard kroner i 2026.

Det ambitiøse vækstmål forudsætter, at brugen af LNG og LPG som skibsbrændstof vil stige yderligere i de kommende år, og at der sideløbende vil opstå en efterspørgsel på nye brændstoftyper, drevet af de globale investeringer i Power-to-X:

”Det er et scenarie, som vi allerede har taget højde for i udviklingen af vores brændstofpumpe, der håndterer alle former for flydende gas, herunder også PtX-baserede brændstoffer som grøn ammoniak, metanol osv. På den måde adresserer vi skibsejernes usikkerhed i forhold til valg af teknologi med en fremtidssikret løsning. Det stiller os i en rigtig gunstig position”, siger Søren Kringelholt Nielsen.

Den nye strategi sigter først og fremmest mod at understøtte skibsfartens overgang til klimaneutralt brændstof. Men strategien sigter også mod at udvikle helt nye løsninger til den infrastruktur, der skal bygges op omkring Power-to-X og Carbon Capture and Storage (CCS).

”Mange af de CO2-skibe, der sejler rundt på havene i dag, har Svanehøj-pumper installeret. Derfor er det helt oplagt for os at bringe vores teknologi i spil, når der om nogle år skal pumpes tusindvis af tons CO2 ned under Nordsøen. Vi tror på, at CCS kan blive et rigtig stort segment for Svanehøj i fremtiden”, siger Søren Kringelholt Nielsen.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Estech får mio. til skalering af Power-to-X
- Milliardordre til Carsoe i Aalborg
- Tysk værftsgruppe lukker og slukker
- 3D print kan gøre skibe mere miljøvenlige
- Maersk-ejer investerer massivt i robotfirma
- Braat ser frem til udenlandsk arbejdskraft
- Klargøring til en iskold sæson
- Ordreindgangen hos Svanehøj slår rekord
- Semco Maritime åbner nyt forretningsben
- DESMI Ocean Guard vinder Gazelle-pris
- Enighed om forprojekt til patruljefartøjer
- Det er for tidligt at tro, at krisen er ovre


Dagens mest læste

- Bjærgningsfartøj går selv på grund
- Hafnia i gigantisk opkøb af tankskibe
- Ingen lyst til at skrotte containerskibe
- Tyske værfter i fare for at lukke
- Stor tilgang af nye installationsskibe


Ugens mest læste

- Kæmpe havvindmølle væltet syd for Lolland
- Triton får tæsk af meterhøje bølger
- DFDS indstiller godsrute over Kanalen
- 10 m vanddybde i indsejlingen til Thyborøn
- 10-året for Costa Concordia markeret
- Nuyina ankommet til Casey research station
- Ny rekord for fuldautomatisk sejlads
- Stort hollandsk krigsskib nu i Østersøen
- Ørsted vinder gigantisk havvindprojekt
- Aura Seaways ankommet til Karlshamn
Klik venligst
Klik venligst