Klik venligst
danskerederier.gif

Fynsk oliemilliardær lander vildt resultat

Fynsk oliemilliardær lander vildt resultat
Torben Østergaard-Nielsen deler ejerskabet til USTC-koncernen, der leverer rekordresultat med døtrene Nina og Mia. Foto: USTC.

Tirsdag 21. juni 2022 kl: 09:17


Der er penge i at handle med olie. Og det er ikke mindst Bunker Holding, der er årsagen til, at Torben Østergaard-Nielsens investeringsselskab Selfinvest næsten fordobler omsætningen til 129 mia. kr. i 2021 og fordobler resultatet efter skat fra 494 til 986 mio. kr., skriver Børsen.

Det er de voldsomme stigninger i oliepriserne, der er den primære årsag til, at Bunker Holding øger sit salg med 39 mia. kr. i 2021, men det skyldes også en udvidelse af volumen med 3 pct.

Selfinvest er moderselskab til United Shipping & Trading Company (USTC), der ud over olieforretningen i Bunker Holding også ejer selskaber inden for shipping, rederidrift, IT, risikostyring og biobrændsel.

2021 bød dog ikke kun på fremgang for USTC-koncernen. Bunker Holdings adm. dir. Keld R. Demant blev idømt en betinget fængselsstraf for sin rolle i det ulovlige salg af jetbrændstof til russiske virksomheder, der siden endte i Syrien, i strid med EU´s sanktioner. Virksomheden blev samtidig idømt en stor millionbøde.

“Det forgangne år har på alle måder været turbulent for Bunker Holding. Udover en ubehagelig retssag har man skullet forholde sig til en pandemi, store prisstigninger på olie og en tragisk krig i Ukraine. At Bunker Holding på trods af de omstændigheder har øget både indtjening og omsætning betydeligt, synes jeg, vidner om, at selskabet er veldrevet,” skriver Torben Østergaard-Nielsen i en mail til Børsen.

Med en omsætning på 120 mia. kr. indtager Selfinvest nu ifølge Børsen en fjerdeplads over landets største virksomheder målt på salg - lige Vestas - kun overgået af A.P. Møller-Maersk, Novo Nordisk og DSV.

Selfinvest afsluttede sit regnskab ultimo april og udsigterne for 2022/23 er ifølge Torben Østergaard-Nielsen “positive”.

“Vi er blot halvanden måned inde i det nye regnskabsår, så det er for tidligt at komme med konkrete forventninger. Jeg vil dog sige, at vi på tværs af selskaberne har haft en rigtig god start på det nye finansår, og jeg forventer, at vi fastholder det gode momentum året igennem,” udtaler han.
Torben Østergaard-Nielsen overlader på generalforsamlingen i USTC-koncernen formandsposten til den erfarne shippingmand, Klaus Nyborg.

I maj trådte han ned fra posten som CEO i koncernen til fordel for sin datter, Nina Østergaard-Borris.

Kilde: Børsen.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Eksamensafslutning på Martec Skagen
- Mange startups får del i Fonds-millioner
- Rekord-omsætning i Bunker Holding
- World Careers fortsætter trods konkurs
- Fjernstyring af bro skaber bekymring
- Dan-Bunkering satte omsætningsrekord
- SDK FREJA leverer stærk vækst efter fusion
- Fleksibel miljøpram fem gange så effektiv
- Fynsk oliemilliardær lander vildt resultat
- Maersk Training på opkøb i Norge
- DanPilot henter ny CFO i Monjasa
- Erria vinder kæmpe kontrakt med Ørsted


Dagens mest læste

- Kulskib forlod sejlrute i Great Barrier Reef
- Nyslået skibsfører får kammeratskabspris
- Venstrefløjen: Maersk bør sænke priserne


Ugens mest læste

- Russisk bilskib brudt i brand
- Endnu et Maersk skib forlader Fredericia
- De kan bare det der …
- Klor eksplosion dræber 11 og sårer 250
- Offshorefartøj sunket - 27 søfolk savnes
- En hel skibsfuld Mercedes gik op i røg
- Forlis koster ministerium mio-bøde
- Skibsvrag fundet på 7000 meters dybde
- Ærøxpressen i ny voldsom påsejling
- FMI indgår aftale med om patruljeskibe
Klik venligst
Klik venligst