Klik venligst
danskerederier.gif
Videoreportage

Skibsvrag fundet på 7000 meters dybde

Skibsvrag fundet på 7000 meters dybde
Aldrig er et skib blevet fundet på så stor dybde som destroyeren USS Samuel B. Roberts. Foto:Caladan Oceanic Expeditions

Tirsdag 28. juni 2022 kl: 11:50


Aldrig tidligere er der lokaliseret et skibsvrag på en så stor dybde. Men nu har en ekspedition fundet vraget af den amerikanske destroyer USS Samuel B. Roberts fra 2. Verdenskrig på 6.985 meter vand ved Filippinerne. Video viser vraget brækket i to dele.

“Det var en ekstraordinær stor ære at lokalisere dette utrolig berømte skib og dermed være med til at genfortælle skibets historie om heltemod og tjeneste for dem, der ikke kender den,” sagde Victor Vescovo, en tidligere flådekommandør og stifter af Caladan Oceanic Expeditions, der fandt skibet.

Destroyeren, der gik under kælenavnet Sammy B. deltog blandt andet i slaget ved Leyte golfen i 1944, hvor den japanske flåde led sit største tab, men det blev også det sidste. Efter at have brugt næsten al sin ammunition blev skibet kritisk ramt af Japans ledende krigsskib Yamato og sank. 89 af den 224 mand store besætning omkom.

Ekspeditionen oplyser, at de historiske optegnelser om vragets placering ikke var særlig præcise, men det lykkedes at lokalisere det med brug at den dybest-rækkende sonar, der nogensinde har været installeret på et undervandsfartøj.

Se videoreportage om fundet af Sammy B herunder.