Klik venligst
danskerederier.gif

Nyt partnerskab skal booste Power-to-X

Nyt partnerskab skal booste Power-to-X
Foto: Maersk.

Tirsdag 28. juni 2022 kl: 14:05


Det nye forsknings og innovationspartnerskab MissionGreenFuels har som mål at bringe Danmark frem i forreste linje, når det gælder Power-to-X udvikling, for på den måde at bidrage til 70 pct. reduktionsmålet for CO2 i 2030 og netto-nul i 2050.

“Vi skal i mål med at reducere Danmarks CO2-udledning med 70%. Det kræver, at vi udvikler fremtidens grønne brændstoffer. Der er et stort potentiale for en styrket dansk position inden for Power-to-X. Med en målrettet indsats, især inden for tung land- og skibs- og lufttransport, mener jeg det er muligt, at Danmarks energisystem i 2050 er baseret på 100 pct. vedvarende energi. Med de missionsdrevne partnerskaber bliver forsknings- og innovationsindsatsen konkret og målorienteret, siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

MissionGreenFuels arbejder på to overordnede parallelle spor med udgangspunkt i forskning, der skal sikre implementering af ny viden og nye løsninger på både den korte og den lange bane. Det ene spor fokuserer på kommerciel opskalering af allerede kendte teknologier, realisering af store demonstrationsprojekter og opbygning af nye værdikæder målrettet aftagerne i transportsektoren på relativt kort sigt.

Det andet spor, også på den korte bane, handler om forskning i nye forretningsmodeller og former for finansiering, adfærd og borgerinddragelse ved opførelse af power-to-X anlæg (PtX). Det er anlæg, der fremstiller brændstoffer og kemikalier ud af elektrolyse af brint.

På længere sigte skal der være fokus på udvikling af helt nye og mere effektive processer til fremstilling, lagring og konvertering af grønne brændstoffer, der skal bidrage til den grønne omstilling.

“Transport til vands, til lands og i luften belaster klimaet voldsomt meget. Derfor er en grøn omstilling af transportsektoren og udviklingen af grønne brændstoffer en af de mest afgørende veje til at blive et klimaneutralt samfund. Partnerskabet MissionGreenFuels står med en nøglerolle i forhold til at gøre Danmark uafhængig af fossile brændstoffer,” siger Anders Eldrup, forperson, Innovationsfonden.

Partnerskabet er lanceret med en midlertidig bestyrelse (Board of Directors BoD), der repræsenterer industrien, den akademiske verden, forskning og GTS. Den nye bestyrelse er udpeget og vil træde sammen i juli med valg af formand og næstformand. Formanden for bestyrelsen har det overordnede ansvar for eksekvering af køreplanen, porteføljestyring og projektinitiering i tæt samarbejde med de øvrige medlemmer af bestyrelsen.

Kilde: Energy Cluster Denmark


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- TORM køber sig ind i ME Production
- ShippingLab vil tiltrække teknologi-talenter
- Equinor´s FPSO i brand under værftsophold
- MAN og Stena sammen om metanol-retrofit
- Kinesiske værfter presset af faldende ordrer
- Karstensens Skibsværft svarer igen på kritik
- Udbygning af værft møder lokal modstand
- Stort besøg på Orskov Yard
- Wärtsilä får uventet konkurrence fra Rusland
- Ordrer på containerskibe topper listen
- Faaborg Værft vinder ny ordre på el-færge
- A.P. Møller Fonden giver mio til robot-center


Dagens mest læste

- Video: Flodpram sejler direkte ind i bro
- Kraftig brand om bord på ZIM containerskib
- Opgiver at ombygge tankskibe til containere
- Udbyhøj Kabelfærge – nu på el
- Maersk sejler uden om Port of Felixstowe


Ugens mest læste

- Hangarskib på ulovligt slæb til Europa
- Nybygget luksusyacht opslugt af flammer
- Maersk køber massivt ind hos Viking
- Stena Freighter: Fra stjernefremtid til skrot
- 5x40 års jubilæum i Maersk Supply Service
- Molslinjen vil bygge to nye elfærger
- Storebæltsfærge vælter kommune-budget
- Travlhed – også på den tyske side af Femern
- Investerer 40 mia. kr. i den danske flåde
- Video: Flodpram sejler direkte ind i bro
Klik venligst
Klik venligst