danskerederier.gif

Rederier med i nyt havvind partnerskab

Rederier med i nyt havvind partnerskab
Foto: DI

Mandag 19. december 2022 kl: 08:00


Danske Rederier er en af seks aktører i et nyt samarbejde, Partnerskab for Havvind, der vil sætte skub på den grønne omstilling, gennem en hurtigere udbygning af havvindenergi. Målet er at løsrive Danmark fra fossil energi, og sikre forsyningssikkerheden.

”I Danmark kan vi bygge, udskibe, opsætte, servicere og nedtage havvindmøller. Det er unikt, at vi er i stand til at levere i alle dele af værdikæden, og det har givet os en førerposition. Havvind er grønt brændstof til vores samfund, men det er også grønt brændstof til vores arbejdsmarked. Det skal vi bygge videre på, i Danmark og i resten af verden. Derfor går vi nu sammen i Partnerskabet for Havvind”, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Ud over Danske Rederier består partnerskabet af Dansk Industri, Green Power Denmark, Brintbranchen, Dansk Metal og Forsikring & Pension.

”Den grønne vej ud af klima-, energi- og forsyningskrisen kræver, at vi kommer op i et helt andet gear i den grønne omstilling, og at vi får udbygget mere havvindenergi i en fart. I dag går processerne simpelthen for langsomt, og der ligger en stor opgave i at sikre, at der for alvor bliver rykket. Med det nye partnerskab samler vi stærke kræfter, viden og kompetencer, og vil sammen være med til at sikre Danmarks grønne førerposition, siger Lars Sandahl Sørensen”, adm. direktør i Dansk Industri.

I dag tager det ca. ni år at bygge en havvindmøllepark fra det er politisk besluttet til møllerne snurrer. Den proces, der går fra de første miljøundersøgelser til udbud og montering, skal ifølge Partnerskabet gøres smartere og hurtigere. Ellers kan vi ikke få den store mængde energi fra havvind, som der er blevet politisk besluttet med blandt andet Esbjerg- og Marienborgerklæringerne, om bare syv år, hedder det i en meddelelse fra Partnerskabet.

”Vi skal tage vindenergien til nye højder og sætte udbygningen af havvindmølleparker op i gear. Fremover skal vi ikke udbyde én havvindmøllepark ad gangen, men vi skal i stedet udbyde de ni gigawatt havvind, der er planlagt i Danmark frem mod 2030, på én gang. De udbud skal være på plads i 2023. For klimakrisen, den sikkerhedspolitiske situation og de høje energipriser kalder på en hidtil uset udbygning af grøn energi – i omfang og tempo”, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark.

Partnerskabet har vedtaget en ny Havvinderklæring, der kan læses HER

Redaktionen


< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Vestas taber pusten i vanskeligt marked
- Semco Maritime vinder stor Cadeler-ordre
- Gigantordre fra Thor til Siemens Gamesa
- Positiv udsigt for lagring af CO2 i Nordsøen
- Grønlandsk vind skal drive grøn produktion
- Medie: Rusland tjekker pris på reparation
- Tyra II kran idriftsat forud for tidsplan
- Rusland: Eksplosioner ikke efterforsket
- Rederier med i nyt havvind partnerskab
- Sidste modul på Tyra II løftet på plads
- Første brodrager bliver sejlet ud i dag
- Grønt lys til første CO2-lagring i Danmark


Dagens mest læste

- Mand dræbt om bord på Maersk-skib
- Hamburg Süd forsvinder som et brand


Ugens mest læste

- Containerskib gik til bunds i havn
- Ekspert: Elbiler skal opbevares separat
- Færge brager ind i rampe - 10 biler skadet
- Forlængerkabel udløste voldsom skibsbrand
- Fragtskib på grund i Nakskov Fjord
- Semco Maritime vinder stor Cadeler-ordre
- Maersk og MSC afbryder deres samarbejde
- Norden klar med aktie-program til ledelsen
- Ingen spor efter eksplosion på Estonia
- Maersk Supply Service lander stor kontrakt
Klik venligst
Klik venligst