Gl. dansk coaster med kokain i lasten

Torsdag 7. januar 2016 kl: 13:56

Gl. dansk coaster med kokain i lasten
Den franske kystvagt hapsede kort før jul en tidligere dansk coaster, der var på rejse fra et narko-risikoområde til Gdansk i Polen. Undersøgelsen af skibet i Den engelske Kanal bar frugt, og der blev afsløret et større parti kokain.

Coasteren Carib Palm fangede den franske kystvagts interesse, da den blev observeret ved indsejlingen til Den engelske Kanal. Skibet oplyste på AIS-systemet, at det var på rejse fra Mamonal i Colombia til Gdansk i Polen, og det fik kystvagtens alarmsystemer til at lyse rødt.

Derfor blev det besluttet, at skibet skulle undersøges nærmere efter det system, som netop den franske kystvagt ofte anvender. Man sender et boarding hold med en passende styrke ud for at undersøge skibet i rum sø, hvor det gennemgås særdeles grundigt.

Bag en stålafskærmning i lastrummet på Carib Palm blev der fundet 2,5 tons kokain, som har en værdi på gaden af rundt regnet 50 millioner euro. Skibet blev derefter eskorteret til Boulogne-sur-Mer og taget i arrest. Det samme skete med besætningen på 12 personer fra Tyrkiet og Ukraine.

Tilbage står et større udredningsarbejde om, hvor meget besætningen var involveret, og hvor meget de vidste om transporten af kokainen. Senere ender hele affæren formentlig med, at skibet bliver beslaglagt og solgt på auktion as is where is i Boulogne.

Læs hele artiklen i den nye udgave af Magasinet Maritime Danmark herunder :
Martin Uhlenfeldt

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.