Mindepark for marinesoldater rejses

Fredag 15. januar 2016 kl: 16:00

Mindepark for marinesoldater rejses
På 100 året for verdenshistoriens største søslag, Jyllandsslaget, åbner en international mindepark i Thyborøn ved vestkysten. Den 1. juni bliver et internationalt krigsmindemærke for næsten 9.000 faldne engelske og tyske marinere indviet i Thyborøn.

”Vi vil på 100 året rejse et mindesmærke for de mange faldne marinere under verdens største søslag”, siger Søren Gade, tidligere forsvarsminister og formand for den selvejende institution Mindepark for Jyllandsslaget.

Mange danske søfolk på civile handelsskibe omkom også på havet under første verdenskrig.
Mindeparkens fundament bliver det barske, men smukke klitlandskab ved Thyborøn med udsigt til Vesterhavet, hvor slaget fandt sted cirka 100 kilometer ret mod vest.

Mindeparken åbnes ved en mindehøjtidelighed den 31. maj og den 1. juni med gæster fra ind- og udland. Blandt deltagerne er Nick Jellicoe, der er barnebarn af den berømte britiske admiral John Jellicoe, øverstkommanderende for den britiske Grand Fleet under Jyllandsslaget.

I september 2015 åbnede Sea War Museum Jutland i Thyborøn, der er et museum om Jyllandsslaget. Besøgstallene har været over al forventning.

”Mindeparkens placering er naturlig i Thyborøn, der jo er et maritimt kraftcenter på Vestkysten. Byens og tangens historie er kædet sammen med havet, der på godt og ondt har fyldt og fylder meget for beboerne”, siger Erik Flyvholm, borgmester i Lemvig Kommune.

Kilde: Lemvig.dk


Tina Altenburg

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.