Statoil skifter navn til Equinor

Torsdag 15. marts 2018 kl: 12:30

Statoil skifter navn til Equinor
Først skippede DONG sit game navn til Ørsted. Nu følger Statoil efter. Selskabet vil ikke længere have henvisning til olie i sit navn, men skal hedde Equinor. Dermed forsvinder et næsten 50 år gammelt brand.

“Verden ændrer sig, og det gør Statoil også. Den største omvæltning i vores denne tids energisystemer er på vej og vil vil arbejde på at være i fronten af denne udvikling. Vores strategi forbliver skarp. Nvnet Equinor afspejler de løbende ændringer og understøtter den “altid sikker, højværdi og lav CO2 strategi, vi skitserede sidste år,” forklarer Statoils bestyrelsesformand, i en pressemeddelelse om navneændringen.

Equinor fremkommer ved en kombination af Equi, der skal henvise til equal og equilibrium - ligevægt - mens “nor” skal henvise til selskabets rødder i Norge.

Det nye navn vil blive foreslået til aktionærerne ved selskabets generalforsamling den 15. maj. Men det nye navn er på forhånd godkendt af Statoils største aktionær, den norske stat.

Kilde: Statoil

Lars Emtekær

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.