Vindmøllepark til Hirtshals uden tilskud

Mandag 1. april 2019 kl: 14:56

Vindmøllepark til Hirtshals uden tilskud
De fire Vestas V136-møller placeres på havnemolen i Hirtshals

Hirtshals Havnefond har indgået en aftale med Vestas om opsætning af fire vindmøller, der kan producere, hvad der svarer til elforbruget i 14.250 husstande. Møllerne skal efter planen sættes i drift sidst på året.

Vindmølleprojektet på havnen i Hirtshals bliver Danmarks første, der etableres på rent kommercielle vilkår uden tilskud af nogen art.

“Vi har været igennem en meget intens proces, men vi har hele vejen haft et tæt og konstruktivt samarbejde med Vestas omkring udvikling af vindmølleprojektet. Derfor er vindmølleprojektet her også teknologisk helt i front, og det har været med til at gøre arbejdet med projektet endnu mere spændende. Nu skal vi til at stille vindmøllerne op og det bliver en ny fase, der trækker på andre ressourcer. Helt grundlæggende er dog, at når vi er en række personer, der går ind og etablerer Hirtshals Havnefond og bruger penge og ressourcer på arbejdet, så vil vi være med til at udvikle Hirtshals, og styrke den position vi har i Danmark, siger bestyrelsesformand i Hirtshals Havnefond, Jens Peter Lunden.

I løbet af de kommende måneder Hirtshals Havnefond begynde et salg af vindmølleandele til de borgere, der bor inden for en afstand af 4,5 kilometer fra vindmøllerne.

Kilde: Hirtshals Havn

Martin Uhlenfeldt

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.