Stena Edda ankommet til Belfast

Torsdag 27. februar 2020 kl: 15:02

Stena Edda ankommet til Belfast
Stena Edda på vej mod Belfast. Foto: Stena Line

Efter en fire uger lang rejse fra værftet i Kina, er Stena´s nyeste E-flex færge, Stena Edda nu ankommet til havnen i Belfast, hvor den blev budt velkommen af en flotille af både. Færgen skal nu gennem de sidste prøvesejladser, inden den tager passagerer om bord i løbet af nogle uger.

Under de første tests øvede besætningen sig i at lægge til kaj og benytte den nye adgangsrampe der er bygget til den nye færge, der skal indsættes på ruten mellem Liverpool og Belfast.

Stena Edda er det andet af tre nye E-flex færger, der bliver indsat på ruterne på Det Irske Hav for at øje kapaciteten og opgradere rejseoplevelsen.

Skibene er 215 meter lange, råder over 3.100 lanemeter til lastbiler, plus 120 personbiler. Der er plads til 1.000 mennesker om bord – inkl. besætning. Det betyder, at kapaciteten på ruten mellem Belfast og Liverpool udvides med 20 pct., når den sidste færge i serien bliver leveret næste år.

Kilde: Marine Link


Lars Emtekær

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.