Verdens første batteri-tankskibe bestilt

Tirsdag 31. marts 2020 kl: 10:53

Verdens første batteri-tankskibe bestilt
Ill.: MOL

Det japanske kemikalie og produktankskibsrederi Asahi Tanker har bestilt to emissionsfrie 4.500 dwt. store tankskibe på et japansk værft. Skibene vil blive verdens første af sin slags og er resultatet af et udviklingsarbejde mellem rederiet og tre andre japanske selskaber.

Skibets fremdrift sikres af en enorm lithium-batteripakke på 3.500 kwh og Asahi beskriver det som “rene batteri-tankskibe” og verdens første tankskibe, der er helt fri for udledninger.

Skibene skal efter planen leveres i marts 2022 og marts 2023 og indsættes i Tokyo bugten. Prisen forlyder der ikke noget om. Men et kvalificeret gæt er, at den er høj.

Skibet vil få en driftshastighed på 11 knob og en lastkapacitet på 1.300 cbm.
Designet er udarbejdet af e5 Lab, der er en research og udviklingsvirksomhed, der er stiftet af Asahi Tanker, MOL, Mitsubishi Corp. og Exeno Yamamizu Corp.

Kilde: TradeWinds

Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.