Medie: PwC tager tøjlerne i Hin Leong

Torsdag 23. april 2020 kl: 10:01

Medie: PwC tager tøjlerne i Hin Leong
Den kriseramte singaporeanske oliehandelsgigant Hin Leong Trading, der har indrømmet at have skjult tab på 800 mio. dollar - ca. 5,5 mia. kr. - vil ifølge Financial Times udpege konsulenthuset PwC til at overtage ledelsen, mens selskabet med en gæld på knap 4 mia. dollar arbejder på en restrukturering.

Hin Leong Trading søgte sidste uge om kreditorbeskyttelse hos Singapore´s High Court med en samlet gæld til 23 banker på i alt 3,85 mia. dollar - ca. 26,5 mia. kr., da bankerne lukkede for kreditterne.

Nu vil det nødlidende selskab så i stedet bede Singapore´s High Court om at udpege PwC som den uafhængig tredjepart, der skal lede selskabet og forsøge at restrukturere gælden, skriver Financial Times.

I forbindelse med henvendelsen til High Court indrømmede stifteren Lim Oon Kuin, at han gennem flere år havde bedt finansafdelingen om at skjule tab på i alt omkring 800 mio. dollar.

Han indrømmede også, at han i hemmelighed har solgt ud af de olielagre, som selskabet har givet i pant for banklån.

HSBC er den bank, der med et udestående på 600 mio. dollar har mest i klemme, efterfulgt af ABN Ambro med 300 mio. dollar, Société Générale med 240 mio. dollar, mens tre Singapore-banker tilsammen har 680 mio. dollar ude at svømme i sagen.

Kilde: Financial Times


Lars Emtekær

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.