Fayard vælger Peter Appel til ny formand

Fredag 24. april 2020 kl: 11:20

Fayard vælger Peter Appel til ny formand
Advokat Peter Appel, Gorrissen Federspiel.

Det familieejede skibsværft Fayard har valgt advokat Peter Appel, Gorrissen Federspiel, som ny bestyrelsesformand. Appel kommer med stor erfaring og ekspertise fra shipping og skal bidrage til at løfte Fayard succesfuldt ind i fremtiden.

Valget af Peter Appel til bestyrelsen sker som led i et generationsskifte på flere niveauer for at styrke kompetencerne på det øverste niveau i Fayard, samt understøtte Fayards udvikling som førende skibsværft og maritim servicevirksomhed.

Målet er at sikre Fayards unikke markedsposition og inddrage hensyn til grøn omstilling og andre markedsændringer, skriver det fynske værft i en pressemeddelelse.

Der ud over er det forventningen, at Peter Appel med sin store viden indenfor shipping-branchen, vil bidrage til at udvikle værftets ledelse og medvirke til at bestyrelsen sammensættes med de rette kompetencer.

“Peter har en stor indsigt og et unikt netværk i shipping-branchen i Danmark såvel som internationalt og vil kunne bidrage til den fortsatte udvikling af vores virksomhed og koncern. Det er centralt for os at vi løbende ser ind i hvilke kompetencer vi har behov for, så vi kan udvikle vores virksomhed og koncern”, udtaler CEO og ejer af Fayard, Thomas Andersen.

Peter Appel leder advokatfirmaets specialegruppe for Shipping/Offshore/Transportation, han er formand for Den Danske Søretsforening og tidligere formand for IBA Maritime and Transport Law Committee.

Appel afløser Henrik Thal Jatzen, der har været bestyrelsesformand for Fayard A/S og Fayard Holding ApS siden 2011.

Bestyrelsen består herefter af bestyrelsesformand Peter Appel, Torben Østergaard-Nielsen, Thomas Andersen, hans hustru Tone Eidnes Andersen, børnene Kristian, Nina og Josefine samt Bjørn Wienigk og Bjarne Olesen.

Thomas og Tone Andersens børn blev medejere af værftet som led i et generationskifte i 2016.

Kilde: Fayard


Lars Emtekær

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.