Flensborg Værft indgiver konkursbegæring

Tirsdag 28. april 2020 kl: 08:00

Flensborg Værft indgiver konkursbegæring
Arkivbillede

Flensborg Værft, der længe har kæmpet med økonomiske problemer, har indgivet konkursbegæring. Værftets ejer har, ifølge de tyske regler på området, nu en frist på 3 måneder til at udarbejde en økonomisk genopretningsplan for virksomheden.

”Vi har bestemt os for en konkursbegæring i selvregi (Insolvenzverfahren in Eigenverwaltung) for at sætte en ny økonomisk start og rekonstruktionsproces for virksomheden i gang”, siger Lars Windhorst, som kontrollerer værftet via selskabet Tennor Holding, ifølge Flenborg Avis.

Arbejdet på værftet har ligget stille siden den 18. marts på grund af coronakrisen, men ledelsen håber at de 650 medarbejdere kan genoptage arbejdet i starten af juni måned.

I øjeblikket er medarbejder hjemsendt på nedsat tid, ifølge de tyske regler på området. Efter indgivelse af konkursbegæringen er de ansatte sikret løn i tre måneder, men det er ledelsens håb, at det efter en rekonstruktion vil være muligt at bevare de mange arbejdspladser. Flensborg Værft er byens største arbejdeplads.

Værftet mangler fortsat at færdiggøre nybygning 774 - en Ro-Pax færge til Brittany Ferries. Herudover har værftet en 11.900 DWT ro-ro færge til Siam Industries, og en passagerfærge med plads til 1.800 passagerer til Irish Continental i ordrebogen.

Kilde: Flensborg Avis


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.