København lægger navn til verdens største

Mandag 25. maj 2020 kl: 16:00

København lægger navn til verdens største
HMM Copenhagen er nr. 2 ud af tolv giganter til HMM. Foto: HMM

Sydkoreas største værft, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) har nu leveret det andet af tolv containerskibe, der med en kapacitet på 24.000 teu er verdens største, til landets største rederi, der opkalder det HMM Copenhagen.

Nybygningen deler titlen som verdens største målt på kapacitet med søsterskibet HMM Algeciras og det hører også til blandt verdens mest avancerede containerskibe.

Det er bl.a. udstyret med Daewoo-værftets SmartShip Platform, der er et monitorerings og overvågningsværktøj, der gør det muligt at overvåge væsentlige funktioner på skibet fra land, ligesom det er udstyret med et SmartNavigation system, der beregner den mest optimale rute for skibet i forhold til at spare tid og penge.

Skibene er udstyret med scrubbere, men også forberedt på LNG-drift.
Daewoo-værftet skal bygge syv af de enorme skibe, der alle bliver leveret i år og skal indsættes på Asien-Nordeuropa for THE Alliance, mens de resterende fem bliver bygget af Samsung Heavy Industries.

Kilde: Offshore Energy


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.