EU genoptager behandlingen af værftsfusion

Torsdag 4. juni 2020 kl: 11:02

EU genoptager behandlingen af værftsfusion
Arkivfoto.

Klokken blev sat i stå den 1. april, da de sydkoreanske gigant-værfter DSME og Hyundai Heavy Industries på grund af Corona-krisen ikke længere kunne levere de nødvendige oplysninger om den påtænkte fusion til EU´s konkurrencemyndigheder. Men nu er behandlingen i gang igen.

Det sydkoreanske Hyundai Heavy´s opkøb af Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) i en handel til 1,8 mia. dollar har tidligere givet anledning til skepsis og bekymring fra bl.a. Singapore, Kina og Japan på grund af frygt for, at den foreslåede transaktion vil fjerne konkurrencen mellem to af de største leverandører af kommercielle skibe.

Bekymringen deles i EU, hvor konkurrencekommissær Margrethe Vestager nu kan genoptage granskningen, der kan føre til, at de to værfter bliver nødt til at frasælge dele af deres aktiviteter for at få en fusion godkendt.

EU´s foreløbige beslutning i sagen forventes om tre måneder.

Kilde: Offshore Energy


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.