Laura Maersk slæbes i havn i eftermiddag

Torsdag 11. juni 2020 kl: 11:51

Laura Maersk slæbes i havn i eftermiddag
Foto: U.S. Coast Guard

Containerskibet Laura Maersk, der torsdag i sidste uge fik turboladeren ødelagt ved en mindre eksplosion, ventes i havn i New York kl. 17 i dag. Skibet var undervejs fra Algeciras til Port Elizabeth i New Jersey da ulykken skete ca. 450 km fra den amerikanske vestkyst.

Et besætningsmedlem kom til skade ved eksplosionen og blev fredag evakueret med helikopter til et hospital i Virginia.
“Han blev udskrevet tirsdag. Han har det godt og kommer sig hurtigt,” siger Tom Boyd, der er pressetalsmand for Maersk North America.

Skibet har det også godt, siger talsmanden: “Maskinen er ok. Det er kun turboladeren, det er galt med." Men det betyder trods alt, at skibet ikke kan sejle for egen kraft, men er under slæb til New York.

Reparationen ventes at vare en omkring to uger, mens skibet ligger i APM Terminals Elisabeth. Et andet skibet - Lica Maersk - vil bringe containerne om bord på Laura Maersk til deres destination, hvor de vil ankomme med omkring en uges forsinkelse, vurderer Tom Boyd.

Han har efter evakueringen af besætningsmedlemmet sendt takkebreve til U.S Coast Guard og U.S. Navy for indsatsen, der på grund af skibets store afstand fra kysten indebar, at USCG-helikopteren måtte lande og tanke på et flådefartøj undervejs.

“Vi har sendt takkebrev til alle involverede. Vi forstår, at det ikke var en af de nemme,” siger Tom Boyd.

Læs mere og se video fra evakueringen HER.

Kilde: American Shipper.

Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.