Video

Danske Maritime ønsker klima-tiltag nu

Fredag 12. juni 2020 kl: 13:57

Danske Maritime ønsker klima-tiltag nu
Bjarne Foldager, fmd. Danske Maritime og CEO i MAN ES

Politikerne på Christiansborg skal indse, at det er nu, der skal ske noget i forhold til klima-tiltag, der kan reducerer skibenes CO2 udledning, mener formanden for Danske Maritime. Og halvdelen af Det Blå Danmarks anbefalinger kan med fordel sættes i værk nu, påpeger han.

Verdens skibsfart bidrager med omkring 3 pct. af den samlede CO2-udledning, men der er mulighed for at skære denne udledning kraftigt ned allerede nu, påpeger Bjarne Foldager, formand for Danske Maritime og CEO i MAN Energy Solutions.

“Vi har 21 forslag i klimapartnerskabets anbefaling fra Det Blå Danmark, og de er meget ambitiøse. Halvdelen af de her forslag er ting, som kan forbedre miljøsituationen lige nu og her - som kan reducere CO2 udledningen fra skibe nu - og jeg tror, det er vigtigt, at politikerne indser, at det er nu, der skal ske noget,” siger Bjarne Foldager i en video fra Danske Maritime om sektorens mulige bidrag.

I videoen understreger Jenny Braat, adm. dir. i Danske Maritime, at danske virksomheder i den maritime branche har mange spændende løsninger på hylderne allerede i dag, men at det er vigtigt at styrke forskning og innovation.

Se hele indslaget her.Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.