Stena RoRo konverterer færge på rekordtid

Onsdag 24. juni 2020 kl: 08:56

Stena RoRo konverterer færge på rekordtid
Stena RoRo færgen efter lynombygningen i Grækenland. Foto: Stena RoRo.

Stena RoRo har på lige under tre måneder konverteret den tidligere Stena Superfast X færge til en natfærge, der under navnet A Nepita skal indsættes på en rute mellem Marseille, Korsika og Nordafrika drevet af Corsica Linea. Færgen har blandt andet fået udvidet antallet af kabiner.

Arbejdet med ombygningen af den 18 år gamle færge fandt sted i Piraeus i Grækenland, hvor det lykkedes at holde tidsplanen trods Coronakrisen.

Antallet af kabiner blev udvidet fra 45 til 176, hvoraf 94 er helt nybyggede, mens 33 er besætningskabiner, der er blevet konverteret til passagerkabiner. Skibet er også blevet udstyret med hybridscrubber, ligesom det er blevet frisket op overalt.

“Konverteringen er gået ekstremt hurtigt, og vi er meget glade for resultatet,” siger Niklas Andersson, der er direktør for Operations i Stena RoRo.
“Middelhavet er et kendt marked for os, men i dette tilfælde har vi en ny kunde, hvilket gør det specielt dejligt. Denne type opgave - hvor vi tager en kundes ønsker og realiserer dem hurtigt - er hvad vi er bedst til,” siger direktøren.

Færgen, der har en kapacitet på 1930 lanemeter plus 411 biler og 1200 passagerer, sejlede tidligere på bl.a. Dublin-Holyhead for Stena Line.

Kilde: Stena RoRo

Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.