Golden Ray skæres op: Vi forventer brande

Onsdag 24. juni 2020 kl: 16:00

Golden Ray skæres op: Vi forventer brande
Når det forliste bilskib Golden Ray skal skæres i otte skiver med en gigantisk kædesav, vil det formentlig resultere i flere brande, forudser bjærgningsselskabet. Trods grundige forberedelser kan der fortsat gå ild i nogle af de 4.200 biler eller det brændstof, der fortsat er tilbage i skibet.

Forberedelserne til bjærgningen, der kan løbe op i godt 2,7 mia. kr., består blandt andet i etableringen af en ring rundt om skibet, der skal forhindre brændstof i at sprede sig i Sf. Simons Sound - eller biler for den sags skyld - når den enorme kædesav arbejder sig igennem skroget.

“Vi forventer, at der vil opstå brande,” siger Chris Graff fra bjærgningsselskabet Gallagher Marine til et lokalt medie. “Vores brandfolk vil være klar til indsats.”

For at mindske risikoen overvåger bjærgningsselskabet processen fra pramme og afkøler skærekæden med vand, når den skærer over vandlinjen.

Skære- og løftearbejdet vil blive udført af heavylift-fartøjet VB 10000, og de otte sektioner af Golden Ray vil blive sejlet ud og sænket i Atlanterhavet.

Se hvordan skærearbejdet vil blive udført i videoen her.
Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.