IMO-chef: Rejserestriktioner er overdrevne

Torsdag 25. juni 2020 kl: 11:50

IMO-chef: Rejserestriktioner er overdrevne
Foto: IMO

For 10. gang fejrer FN´s søfartsorganisation IMO “Søfolkenes dag” - men i år med generalsekretærens store bekymring for de hundredetusindvis af søfolk, der er berørt af Covid-19 pandemiens rejserestriktionerne, som han i en video kalder “overdrevne” i forhold ti konsekvenserne for søfolkene.

Søfolk verden over har også under Coronakrisen spillet en afgørende rolle i forhold til at sikre den fortsatte distribution af vitale produkter som fødevarer og medicin. Men det er sket under meget vanskelige arbejdsbetingelser og manglende adgang til besætningsskift med de problemer, som det afstedkommer for de tusindvis af berørte søfolk og deres familier, fremhæver IMO.

På den baggrund opfordrer organisationen alle medlemslande til at anerkende søfolk som nøglemedarbejdere - og give dem støtte, assistance og rejsemuligheder under pandemien.

Rejserestriktionerne har været overdrevne i forhold til søfolkenes muligheder, mener IMO-generalsekretær Kitack Lim. Se hele hans video-appel i anledning af dagen her.



Kilde: IMO

Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.