Danske isbrydere på vej mod skrotning

Tirsdag 28. juli 2020 kl: 11:50

Danske isbrydere på vej mod skrotning
Foto: Søren Stidsholt Nielsen

På trods af adskillige år på salgslisten, er det ikke lykkedes Forsvarsministeriet at komme af med de to udrangerede isbrydere Danbjørn og Isbjørn. Med mindre en nye ejer melder sig meget hurtigt, vil de to isbrydere blive udbudt til skrotning i løbet af efteråret.

Skrotningen af de to mere end 50 år gamle isbrydere sendes i EU-udbud, men ifølge Fyns Amts Avis er det mest sandsynligt, at skrotningen vil blive udført i Danmark.

De mest oplagte muligheder er Fornæs i Grenå, Smedegaarden i Esbjerg og Fayard i Munkebo. Hvis skrotningen sker i Munkebo vil ringen være sluttet for de to isbrydere, da det er her de i sin tid blev bygget.

Hvis ordren går til det fynske værft, kan man sige, at ringen om isbrydernes historie er sluttet, da de begge blev bygget ved Odense Fjord af det daværende Mærsk-ejede Odense Stålskibsværft, Odense og Lindø.

Isbryderne var i en årrække oplagt på flådestation Frederikshavn, men har i de senest år ligget i Hals ved indsejlingen til Limfjorden.

Kilde: Fyns Amts Avis


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.