DFDS afviser konkurrenceforvridende aftale

Lørdag 27. november 2021 kl: 08:00

DFDS afviser konkurrenceforvridende aftale
De franske konkurrencemyndigheder har nu, på linje med de britiske myndigheder, igangsat en undersøgelse mod DFDS og P&O Ferries, for at have indgået en mulig konkurrenceforvridende aftale på overfarterne mellem Calais og Dover.

Undersøgelserne kommer efter, at de to rederier i maj indgik en aftale der betyder, at en lastbil blot kan køre om bord på den først ankommende færge uanset om den har billet til DFDS eller P&O Ferries.,

Aftalen blev indgået kort tid inden de to selskaber fik en ny konkurrent i form af Irish Ferries, der ikke er inviteret med i samarbejdet.

"DFDS vil gerne gøre det klart, at dette er en teknisk aftale, der gør det muligt at reducere ventetider for vores kunder i havnene", siger Jean-Claude Charlot, administrerende direktør for DFDS Frankrig, i en kommentar til, at de franske myndigheder nu også er gået ind i sagen.

"Vi vil selvfølgelig samarbejde med konkurrencemyndigheden og indsende alle de nødvendige dokumenter", siger Jean-Claude Charlot, og understregede at myndighederne "ikke på dette stadium er nået til nogen konklusion om en overtrædelse af loven".

P&O ønskede fredag ikke at kommentere sagen overfor fransk presse.

Redaktionen


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.