Klintholm klar til flere havvindmølleparker

Onsdag 1. december 2021 kl: 09:13

Klintholm klar til flere havvindmølleparker
Klintholm Havn på Møn er klar til at være servicehavn for flere havvindmølleparker i Østersøen. I dag bruges havnen som servicehavn af Vattenfall og EnBW, der servicerer henholdsvis Kriegers Flak og Baltic 2 vindmølleparkerne.

”Vi er i gang med at gøre plads til yderligere operatører, og efter planen vil havnen mindst kunne rumme yderligere 4 operatører, når den er fuldt udbygget”, siger Thorsten Gregersen, erhvervsudviklingschef hos Vordingborg Erhverv og ansvarlig for udviklingen af Klintholm Havn.

Hele indsatsen går under navnet Baltic Sea Offshore Hub, da det er visionen at Sydøstdanmark med udgangspunkt i Klintholm Havn skal være Østersøens svar på Esbjerg. Udbygningen af den tidligere fiskerihavn til en moderne servicehavn for vindmølleoperatører har været i gang gennem en årrække, og den fortsætter.

”Kommunalbestyrelsen i Vordingborg Kommune godkendte i foråret 21 en ambitiøs udviklingsplan for hele havnen og området, og det arbejde er vi i fuld gang med at realisere”. siger Thorsten Gregersen.

Den hidtidige satsning som servicehavn har skabt 100 lokale arbejdspladser og øget aktiviteten på havnen betydeligt. Der er i det lokale erhvervsliv opbygget en solid viden og erfaring med at levere ydelser og services til såvel Vattenfall som EnBW på Klintholm Havn.

Etablering af yderligere havvindmølleparker i Østersøen er blevet aktuelt efter det dels er kommet frem at den planlagte vindmøllepark ved Hesselø er udskudt indtil videre på grund af blød havbund, og dels fordi behovet for grøn strøm langt overstiger den planlagte produktionskapacitet.

Redaktionen


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.