Niras rådgiver for den kommende energiø

Onsdag 1. december 2021 kl: 11:02

Niras rådgiver for den kommende energiø
Niras skal være rådgiver for et konsortium bestående af Acciona, Boskalis, Deme og MT Højgaard International, tilsammen kaldet Njord Group. De fire selskaber skal sammen udvikle et bud på den planlagte energiø i Nordsøen for Copenhagen Infrastructure Partners.

”Vi er meget stolte over, at Niras er blevet valgt som rådgiver til et konsortium med selskaber af denne kaliber. Vi ser frem til at bidrage med vores ekspertviden til udviklingen af dette banebrydende projekt i sen grønne omstilling”, siger Carsten Heine Lund, der er Senior Vice President i Niras.

Energiøen vil forventeligt blive forbundet til havvindmøller med en samlet kapacitet på 10 gigawatt. Desuden skal øen huse et innovationscenter med mulighed for lagring af energi og et Power-to-X anlæg, samt en havn og faciliteter til drift, vedligeholdelse og beboelse for udstationeret personale.

”Der er ingen tvivl om, at vores ekspertise inden for maritime projekter matcher vores samarbejdspartneres kompetencer særdeles godt. Vi har tidligere arbejdet sammen med flere af disse selskaber på forskellige projekter i både Skandinavien og internationalt, og vi har rigtig gode erfaringer fra disse samarbejder,” udtaler Christoffer Truelsen, der er VicePpresident i Niras.

NiraS har arbejdet på en lang række havvindmølleprojekter over hele verden, og har en omfattende ekspertise inden for offshore og marine konstruktioner.

Dertil har rådgivervirksomheden også tilbundsgående erfaring med alle relevante miljøspørgsmål, herunder ikke mindst påvirkningerne af havmiljøet.

Redaktionen


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.