Næste hold forbereder sig til Guinea-mission

Onsdag 8. december 2021 kl: 11:50

Næste hold forbereder sig til Guinea-mission
Fregatten Absalon, der ligger til kajs i Frederikshavn, bliver i denne uge brugt til forberedelserne af næste hold soldater, der skal til Guineabugten og overtage den danske antipirateri-operation på fregatten Esben Snare.

I slutningen af januar skal Hold 2 afsted til Guinea-bugten for at sikre skibstrafikken i farvandet. Derfor er holdet i gang med to ugers intensiv træning og forberedelse til missionen ved Vestafrika.

Her træner det 180-personers store hold, som består af helikoptergruppe, frømænd, militærpoliti, efterretningsspecialister, kirurghold og Absalons faste besætning sammen for at forberede sig på sejladsen.

”Vi træner i disse uger intensivt og målrettet for at sikre et højt operativt niveau. Det bliver grundlaget for besætningens opgaveløsning i Guineabugten,” siger kommandørkaptajn Paw Møller, som er skibschef for Hold 2.

I de to uger vil de blandt andet træne antipirateri-scenarier og sammenspillet mellem de forskellige enheder i forskellige situationer, som besætningen kan komme ud for i deres opgaveløsning i Guineabugten.

”Vi udveksler hele tiden erfaringer med Hold 1 i Guineabugten. Vi har desuden også gode erfaringer med fra vores missioner ved Østafrika, som vi bruger i forberedelsen,” siger Paw Møller.

Skibschefen håber, at Esbern Snares nylige afværgelse af pirataktiviteter har sat spor på land.

”Jeg håber, at den operation, som Hold 1 har gennemført, breder sig på land, så eventuelle pirater kan se at det ikke betaler sig at være pirat.”

Kilde: Forsvaret


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.