Malik Arctica losser i Antarktis

Lørdag 1. januar 2022 kl: 10:00

Malik Arctica losser i Antarktis
Foto: Meihuizen / Facebook

Royal Artic Lines containerskib Malik Arctica er på ny sejlet sydover for at bringe forsyninger frem til den tyske station Neumayer III ved Atka Bay. Efter en hård kamp gennem isen er det nu lykkedes skibet af nå frem.

Malik Arctica har lastet i Bremerhaven og efter et stop i Cape Town, hvor de sidste friske forsyninger kom ombord, gik turen videre sydover.

Det er en udfordrende opgave at losse til iskanten, som nogle steder kan være op mod 15 meter høj. Et enkelt løft får ekstra bevågenhed, når der skal håndteres en næsten 40 tons tung kran som skal benyttes ved Neumayer III stationen de næste par år.

Med højeste is-klasse for containerskibe og med forstærket skrog, er Malik Arctica specielt egnet til denne type operationer ved iskant.

Royal Arctic Line sikrer altid, at der blandt besætningen er gengangere, som tidligere har opereret i området, med på togtet, så de kan give læring fra sig til besætningsmedlemmer som er der for første gang.

Redaktionen

Video herunder er optaget i 2020


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.