Ukrainsk officer forsøgte at sænke yacht

Mandag 28. februar 2022 kl: 11:45

Ukrainsk officer forsøgte at sænke yacht
Den ukrainske maskinmester D. Taras, er angiveligt blevet anholdt af spansk politi på Mallorca, efter at han forsøgte at sænke den lystyacht han arbejdede på. Lystyachten tilhører Alexander Mikheev, direktør for den russiske våbeneksportør Rosboronexport.

Maskinmesteren har erkendt, at han med vilje åbnede for en søventil ind til maskinrummet, med det mål at sænke yachten.

”Men chef er en kriminel som sælger våben der dræber den ukrainske befolkning”, begrundede maskinmesteren sin handling med, da han blev udspurgt af spansk politi.

Den oplyste videre, at han har arbejdet om bord på luksusyachten i mere end 10 år.

Maskinmesteren opfordrede resten af skibets besætning, der ligeledes er ukrainere, om at forlade skibet og lade det gå til bunds, men de valgte i stedet at stoppe vandindtrængningen og overgive maskinmesteren til de spanske myndigheder.

Lystyachten, der bærer navnet Lady Anastasia, ligger i Palma de Mallaorca, er bygget i 2001 og har plads til 10 gæster og 9 besætningsmedlemmer.

Historien er ikke bekræftet fra officiel spansk side.

Redaktionen


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.