Færgesekretariatet glad for Vækstplanen

Tirsdag 23. januar 2018 kl: 10:14

Færgesekretariatet glad for Vækstplanen
Færgesekretariatet - som 18 kommuner har etableret for at fremme tiltag, der kan optimere færgefarten til de danske småøer - glæder sig over regeringens Vækstplan, der bl.a. støtter Færgesekretariatets Afløserfærgeprojekt og en særlig færgefører-uddannelse.

"Det er glædeligt at vores Afløserfærgeprojekt, og Færgesekretariatet som sådan, er nævnt så tydeligt både i pressemeddelelse og i rapportens aktionspunkter", siger Jan Fritz Hansen, sekretariatsleder i Færgesekretariatet.

"Der er ikke konkret knyttet en statslig garanti til i selve teksten, men der vil blive stillet tid og ressourcer til rådighed for at udvikle projektet. En mindre statslig garanti vil forhåbentlig blive en naturlig konklusion på, hvorledes ønsket om en god og snarlig introduktion af afløserfærgen kan opfyldes", siger Jan Fritz Hansen.

"Men der kan måske også blive tale om koordinerende assistance til forsknings-og udviklingsprojekter, som kan være med til at holde prisen for leje/drift af færgen på et fornuftigt niveau".

Jan Fritz Hansen glæder sig også over, at der vil blive startet en særlig færgefører-uddannelse op, hvor sejltiden kan opnås om bord på de kommunale færger, og hvor der bliver fokus på ny teknologi, autonomi og turist/servicevenlighed.

Regeringen fremlagde mandag sin 36-punkts Vækstplan for Det Blå Danmark, der i det store og hele følger de anbefalinger, som regeringen i fjor modtog fra Vækstteamet. De 36 initiativer falder inden for fire tematiske områder og skal samlet set styrke Danmark som søfartsnation.

Redaktionen


Martin Uhlenfeldt

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.