Aarhus Havn får trafikproblemer i to år

Aarhus Havn får trafikproblemer i to år

Torsdag 10. maj 2012 kl: 14:44


Bilister, der skal forbi Aarhus havn, vil fra august og to år frem blive generet på grund af vejarbejder på vejen langs havnen. Vejen indsnævres fra fire til to spor, og der skal laves spor til den nye letbane. Arbejderne vil medføre gener for trafikanterne, garanterer kommunen.

”Vi kan ikke fjerne generne for bilisterne, men vi kan informere mest muligt, så man kan finde alternative ruter”, siger Helle Svantemann fra Aarhus KommunesTrafik og Veje.

”Der vil i hele perioden være to spor farbare. Vi forventer, at de bilister, der blot kører fra nord til syd og omvendt, hurtigt finder ud i ringvejssystemet”, siger Helle Svantemann.

Planen med den store omlægning er at mindske trafikken langs havnen, så byens centrum kommer til at hænge sammen med den nye bydel, der er under opførelse på Nordhavnen og den nedlagte containerhavn.

”Når Skolebakken og Havnegade bliver gjort smallere med færre biler, så bliver det lettere for folk at passere, og det er ikke længere en barriere ud mod vandet”, siger stadsarkitekt i Aarhus Gøsta Knudsen.

Der kører i dag cirka 25.000 biler i døgnet på havnestrækningen. Aarhus kommune regner med, at heraf er omkring 8000 biler gennemkørende. De kunne lige så godt benytte ’Ringgaden’ eller ’Ringvejen’. Kommunen håber, at antallet af biler, når arbejdet er færdigt i september 2014, er nede på 15.000 til 20.000 køretøjer i døgnet.

Kilde: stiften.dk


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark