Årsag til færgeulykke fortsat uopklaret

Årsag til færgeulykke fortsat uopklaret
Foto: FærgeGalleriet

Tirsdag 23. september 2014 kl: 13:21


Årsagen til at færgen Mercandia IV søndag aften bragede ind i molen i Helsingborg er endnu ukendt. De svenske myndigeheder er fortsat i gang med opklaringsarbejdet, og Scandlines linjechef vil ikke udtale sig før rederiet har et samlet overblik.

”Der kan gå nogle dage endnu, og indtil da vil jeg ikke sige noget konkret”, siger Henrik Rörbäck, linjechef i Scandlines til Helsingborgs Dagblad.

Ved tidligere ulykker har strøm i Sundet spillet en rolle.

”Der var strøm i går, men om det har spillet en rolle for ulykken ved jeg endnu ikke”, siger Henrik Rörbäck.

Der var 143 personer om bord, 124 passagerer og 19 besætningsmedlemmer, da Mercandia IV søndag aften kort før klokken 19 ramte kajen i Helsingborg med stor kraft.

To personer blev bragt til hospitalet, ingen dog med alvorlige kvæstelser. Den ene af de kvæstede var et besætningsmedlem.

Kollisionen rev et stort hul i stævnen af skroget mens kajanlægget ikke har taget væsentlig skade. Færgen vil om kort tid blive sejlet til Landskrona for reparation.
Hvor længe det varer inden færgen er klar igen vides ikke, men kapaciteten på overfarten er så stor at reparationen ikke ventes at blive til større gene for trafikken.

Besætningen blev efter kollisionen undersøgt for spiritus. Ingen var påvirkede.

Kilde: Helsingborg DagbladKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark