Nordjylland bliver koblet på jernbanenet

Nordjylland bliver koblet på jernbanenet
Foto: John Lykholt

Onsdag 2. november 2016 kl: 12:43


Aalborg Havn har underskrevet en aftale med den tyske jernbaneoperatør DB Cargo om at være nordjysk jernbanehub og drive en fast feederforbindelse fra Aalborg to gange om ugen med start fra den 2. februar 2017.

”Det er en fast forbindelse, der kører uanset godsmængden. Man kan sammenligne det med pakkepost, hvor man indleverer en pakke, der så ankommer på en helt specifik adresse – her er der bare tale om containere og vogne med gods”, siger Thomas Vestergaard, regional salgschef i DB Cargo Danmark Services A/S.

Dermed bliver der nu to operatører på sporet, det det franskejede Captrain siden 2015 har kørt tagplader fra Polen og Tjekkiet via sporet for Cembrit. Forskellen på de to operatører, at virksomheder, der bruger den nye feederforbindelse, ikke behøver at have gods nok til at fylde et helt tog selv. Den nye aftale øger dermed fleksibiliteten, fordi virksomheder kan booke plads ad hoc og ned til 25 ton ad gangen, der bliver leveret dør til dør.

DB Cargo i Danmark har omkring 5.000 stationer i sit skinnenetværk. Derudover tilbyder de omlastning til lastbiler for de virksomheder, der ikke har eget sidespor.

Kilde: Aalborg Havn


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark