To Maersk Supply skibe sunket

To Maersk Supply skibe sunket
Skibene ses her på vej til ophugning

Torsdag 22. december 2016 kl: 13:34


To skibe tilhørende Maersk Supply Service - Maersk Shipper og Maersk Searcher - er natten til torsdag sunket i Biscayabugten 60 sømil ud for den franske kyst. De to skibe var under slæb af et tredje Mærsk skib - Maersk Battler - da slæbet sprang.

Maersk Supply Service bekræfter ulykken overfor Ekstra Bladet, men ønsker - ud over at ingen er kommet til skade ved ulykken, og at de franske myndigheder er informeret - ikke at komme med yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.

De to Maersk Supply Service skibe var under slæb til Tyrkiet for at blive ophugget. Maersk Shipper og Maersk Searcher havde siden februar ligget uvirksomme hen i havnen i Fredericia, sammen med fire andre skibe fra Maersk Supply Ships, der ikke var arbejde til.

Det skyldes, at Maersk Supply Ships besluttede at samle en række oplagte fartøjer på et sted, hvor udgifterne til at have dem liggende på ubestemt tid ikke var for store.

Skrotningen er et resultat af overkapacitet indenfor offshore branchen. I foråret besluttede Maersk Supply Service at skille sig af med cirka 20 fartøjer.

Kilde: Ekstra BladetFotos: John Daugaard Hansen, maskinchef, Fiskerikontrolskibet Vestkysten

Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark