DONG blæser frem i årets 2. kvartal

Med en vækst i driftsindtjeningen i 2. kvartal i år på hele 74 pct. til 4,4 mia. kr. blæser DONG Energy forbi analytikernes forventninger. Det er havmølleparkerne og indtjeningen fra partnerskabsaftaler, der er årsag til til gode resultat. Forventningerne til helåret opjusteres.

”Et 1. halvår med stærk strategisk fremdrift suppleret med gode finansielle og operationelle resultater,” siger koncernchef Henrik Poulsen i en kommentar til halvårsrapporten.

“Vores forventninger til partnerskabsindtægter i 2. halvår 2017 er øget, idet vi har indgået aftale om salget af 50% af Borkum Riffgrund 2 i 2017 i stedet for 2018. Dette medfører, at vi har opjusteret vores forventninger til koncernens driftsindtjening (EBITDA) for 2017 til 17-19 mia. kr. fra tidligere 15-17 mia. kr., svarende til en underliggende vækst på 18-32%.”

Afkastet af den investerede kaptial udgjorde 18 pct mod 15 pct. ved udgangen af 2. kvartal 2017. Brutto investeringerne i perioden vedrørte primært britiske Walney Extension, Race Bank og Hornsea 1 samt tyske Borkum Riffgrund 2 og udgjorde 4,3 mia. kr. mens nettogælden i perioden steg med 3,8 mia. kr. til 10,3 mia. kr. ved udgangen af 2017.

Nettooverskuddet landede på 2,5 mia. kr. for de fortsættende aktiviteter, der ikke omfatter olie- og gasforretningen, der er blevet solgt fra. Nettooverskuddet er således markant forbedret i forhold til i fjor, hvor det var 673 mio. kr.

Opdatering:

Morten Imsgaard, analytiker i Sydbank, hæfter sig ved, at DONG Energy på de parametre, der relaterer sig til den daglige drift "leverer som de skal". "Men der er mange ekstra indtægter i dette kvartal - og som jeg ser det er det først og fremmest periodiseringen af dem, der giver det særligt flotte kvartals resultat, siger Morten Imsgaard til Maritime Danmark.

I halvårsrapporten fremhæver DONG Energy, den række af milepæle, som er nået siden 1. kvartal, herunder: • I maj hentede DONG Energy den første strøm på Race Bank og indviede Burbo Bank Extension og derudover indviede selskabet Gode Wind 1 & 2 i juni.

 • I maj indgik koncernen en aftale om frasalg af upstream olie- og gasforretningen til britiske INEOS, der fortsat afventer godkendelse af myndighederne.
 • I juni traf DONG Energy beslutning om at konvertere Asnæsværket fra kul til træflis. Omstillingen forventes færdiggjort ved udgangen af 2019
 • I juli indgik selskabet . sammen med Siemens aftale om at frasælge A2SEA til belgiske GeoSea 
• I august indgik DONG Energy en

aftale om frasalg af 50% af tyske Borkum Riffgrund 2.

Henrik Poulsen siger i halvårsrapporten, at han forventer at DONG Energy inden for et til to år vil have en overskydende investeringskapital:

“Værdiforøgende, grønne vækstmuligheder vil, i tillæg til den aktuelle investeringsplan, derfor blive undersøgt og underlagt strenge strategiske og finansielle kriterier. Der kunne bl.a. være tale om muligheder inden for havvind – hvilket forbliver vores primære fokusområde – og andre vedvarende teknologier samt vores kundevendte aktiviteter. Alt dette støtter DONG Energy’s vision om at gå forrest i energiomstillingen,” siger Henrik Poulsen.

Relateret indhold

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Ørsted indgår langtidskontrakt med Cadeler om nyt installations-fartøj

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Den første gas er i landet fra den nye Tyra II platform

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Danmarks største havvindpark er kommet et skridt tættere på

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Tyra-feltet har genoptaget gasproduktionen

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Søren Skou skal rådgive tysk havvindselskab

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Supply Service i US-partnerskab om nyt vindinstallationsfartøj

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle