Polen og Danmark enige om søgrænse

Polen og Danmark enige om søgrænse

Mandag 19. november 2018 kl: 14:11


Udenrigsministrene for Danmark og Polen mødtes i dag dato i Bruxelles for at underskrive aftalen om den martime grænse i Østersøen. Enigheden om den historiske delingsaftale mellem de to lande blev opnået tidligere i efteråret.

”Jeg er meget tilfreds med dagens historiske underskrift vedrørende den maritime grænsedragning mellem Polen og Danmark. Vi har nu afsluttet forhandlingerne, som startede for mere end 40 år siden, og har taget første skridt til at formalisere aftalen. Dét er gode nyheder og viser vores fælles vilje til at løse vanskelige spørgsmål gennem forhandlinger”, siger Danmarks Udenrigsminister, Anders Samuelsen.

Efter flere intensive forhandlingsrunder mellem Danmark og Polen indgik parterne den 1. november 2018 en aftale om den martime grænse, der, når den træder i kraft, vil afgrænse kontinentalsoklen og Den Eksklusive Økonomiske Zone mellem de to lande i Østersøen, syd for Bornholm.

Forhandlingerne resulterede i en løsning i overensstemmelse med FN’s Havretskonvention af 10. december 1982 og den relevante retspraksis. Traktaten vil nu blive genstand for de formelle godkendelsesprocedurer (ratifikation) i begge lande, som er nødvendige for, at traktaten kan træde i kraft.

Kilde: Udenrigsministeriet


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark