Havareret norsk trawler hjemme igen

Havareret norsk trawler hjemme igen
Foto: Hardhaus

Lørdag 22. december 2018 kl: 09:00


Fem måneder efter af den norske trawler Hardhaus sejlede til Hirtshals for at blive malet og gennemgå service, men endte med at blive alvorlig skadet da den overdækkede flydedok næsten kæntrede, er trawleren nu endelig tilbage i sin hjemhavn Austevoll.

”Vi vil benytte anledningen til at takke Orskov Yard og deres underleverandører for en fantastisk indsats. Speciel tak til Scanel, Norisol og Wärtsilä. Vi havde aldrig troet at vi skulle ligge hjemme til jul”, skriver rederiet på sin hjemmeside.

Hardhaus ankom til Austevoll torsdag.

”Reparationsarbejdet er forløbet efter en snor. Vi er meget tilfredse med det. Nu skal vi i gang med at teste alt det nye udstyr der er kommet om bord i stedet for det der blev ødelagt”, siger Ingen Møgster, der er en af trawlerens ejere.

”Vi ser meget frem til at tage skibet i brug igen”, siger Møgster, der forventer at Hardhaus drager ud på sit første togt umiddelbart efter nytår.

Reparationen af trawleren blev gennemført på Orskov Yard i Frederikshavn.

Hardhaus blev skadet da den overdækkede flydedok på Hirtshals Yard, i folkemunde kendt som Nordsøkatedralen, i august tog store mængder vand ind efter at en ventil sprang læk.

Kilde: SyslaKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark