Sea Shepherd-skib angribes af fiskere

Sea Shepherds fartøj M/V Farley Mowat blev angrebet den 9. januar, mens det patruljerede inde i Vaquita reservatet i den inderste del af den Californiske Bugt. Fartøjets havde observeret tre ulovlige garn og nærmede sig derfor cirka 35 fiskefartøjer, der opererede illegalt i reservatet.

”Sea Shepherd afskrækkes ikke af vold. Vores mission er at forhindre udryddelsen af vaquita marsvinet, og vi vil fortsætte med at indsamle illegale garn i Vaquitareservatet. Sea Shepherd værdsætter den mexicanske flådes hurtige reaktion, der stoppede en farlig situation”, siger kaptajn Paul Watson, grundlægger og CEO for Sea Shepherd.

En af fiskerbådene begyndte at cirkulere omkring Sea Shepherd-fartøjet, og andre kom hurtigt til. Fiskerne angreb ved at kaste blyvægte, ankre, affald, døde fisk og endda Tabasco-sauce på skibet og brovinduerne. Besætningen blev truet med Molotov cocktails, og der blev hældt benzin på og i havet omkring fartøjet. Se episoden optaget på video under teksten.

Fiskere udlagde derefter fiskegarn garn foran stævnen på Sea Shepherd fartøjet i et forsøg på at ødelægge skibets propeller. Fem mænd gik ombord på Farley Mowat og stjal flere objekter fra fartøjets dæk, mens det midlertidigt ikke kunne manøvreres.

Det lykkedes Sea Shepherd-besætningen at holde angriberne ude af skibets indre ved brug af brandslanger, mens de ventede på, at mexicanske flådestyrker kom til hjælp. En mexicansk flådehelikopter overfløj flere gange scenen for episoden og fik fiskerbådene til at sprede sig.

Sikkerhedspersonale fra Mexikos flåde og gendarmeri stationeret ombord på Sea Shepherd fartøjet har strenge ordrer om ikke at måtte afgive skud. Kaptajnen på Farley Mowat fik genstartet motorerne efter propelstoppet og sejlede til havnen i San Felipe, hvor skibet blev mødt af den regionale flådechef og forstærkninger.

Sea Shepherd har været til stede i den øverste del af Gulf of California siden 2015 som del af Operation Milagro, for at beskytte det mest truede marine pattedyr på Jorden, Mexicos Vaquitamarsvin. Mindre end 30 vaquitas er i live. Den største trussel mod den lille hval er ulovligt garnfiskeri efter Totoaba.

Totoaba-fisken er en anden endemisk truet dyreart i Californiabugten. Den fanges illegalt på grund af den høje pris på sin svømmeblære. Totoabablærer er kendt som ”aquatisk kokain” på grund af den høje værdi. Det menes at en totoabablære kan handles for op til 100.000 dollar på det sorte marked i Asien.

Det er ikke den første voldsomme hændelse i området. I december 2017 blev droner udsendt fra Sea Shepherds skib John Paul DeJoria i området skudt ned med håndvåben.

Læs mere om problemet med illegale fiskere I den Californiske Bugt og Sea Shepherds samarbejde me d de mexicanske myndigheder for at begrænse denne virksomhed HER

Redaktionen

Relateret indhold

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Tunge løft i Hvide Sande

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Så stor er tunnelfabrikken ved Rødbyhavn

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Iver Huitfeldt træner i Det Røde Hav

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Inspektionsfartøjer tilbage på havet

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Rigsfællesskab vil pause dybhavsminedrift

19.03.2024Maritimedanmark.dk

På ekspedition med all-inclusive

10.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Welkin nu på svenske hænder

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle