Ørsted sælger projekter for milliardbeløb

Ørsted sælger projekter for milliardbeløb

Fredag 8. februar 2019 kl: 13:00


Ørsted har solgt halvdelen af nogle nyerhvervede havvindaktiver til Eversource, den førende forsyningsvirksomhed i New England, USA, for cirka 225 millioner USD, 1,48 milliarder kroner. Salget omfatter 50 procent af South Fork, Revolution Wind og to projektudviklingsområder i New England.

”Vækstpotentialet på det amerikanske marked for havvind har aldrig været større, idet en række delstater har forpligtet sig til at udbygge havvind i større skala. Kombinationen af Ørsteds position som verdens førende inden for havvind og Eversources stærke regionale tilstedeværelse giver os en stærk platform til at udvikle havvindprojekter i New England”, siger Martin Neubert, koncerndirektør og CEO i Ørsted Offshore.

Følgende havvindprojekter i New England er omfattet af frasalget til Eversource:

Revolution Wind på 704 MW, som skal levere strøm til delstaterne Rhode Island (400 MW) og Connecticut (304 MW). Får Ørsted og Eversource de nødvendige tilladelser samt elkøbsaftaler på plads og træffer endelig investeringsbeslutning, ventes Revolution Wind i drift i 2023. Revolution Wind-området er placeret godt 24 kilometer syd for Rhode Islands kyst.

South Fork er på cirka 130 MW og ligger godt 56 kilometer ud for Long Islands kyst og skal forsyne husstande med strøm i henhold til en langvarig elkøbsaftale indgået med Long Islands forsyningsmyndigheder. Hvis de nødvendige godkendelser og elkøbsaftaler opnås og der træffes endelig investeringsbeslutning, ventes South Fork i drift inden udgangen af 2022.

To havvindområder i New England, Massachusetts North og Massachusetts South, som endnu ikke er udviklet. Områderne kan potentielt udvikles til en havvindkapacitet på et godt stykke over 1 GW.

Kilde: Ørsted


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark