Røvere angriber to tankskibe ved Lagos

Røvere angriber to tankskibe ved Lagos
Arkivbillede

Lørdag 9. februar 2019 kl: 09:00


Bevæbnede røvere angreb to tankere ud for Nigerias kyst den 7. januar, ifølge IMB Piracy Reporting Center. Angrebene fandt sted med få timers mellemrum kort efter midnat nær Lagos. I den første hændelse forsøgte 4-5 røvere i en mindre båd at borde en unavngivet forankret produkttanker.

Røverne fik to reb med kroge fastgjort til tankskibets ræling. Vagtmandskab på rutinemæssig runde hørte stemmer nær stævnen og bemærkede krogene samt båden. Der blev slået alarm og alle ikke-vagthavende besætningsmedlemmer mønstrede i citadellet.

Kaptajnen anmodede om assistance fra en af den nigerianske flådes patruljebåde, som straks reagerede. Da røverne hørte alarmen tog de flugten. Patruljebåden afsøgte farvandet omkring tankskibet uden resultat.

Under den anden episode bordede to røvere med plastslanger et tankskib, der lå for anker i gang med STS-operationer. De forbandt slangerne til de forreste lasttanke og forsøgte at stjæle brændstof. Besætningen opdagede røverne og slog alarm. Det fik røverne til at stikke af.

Hændelsen blev straks rapporteret til den nigerianske patruljebåd, der ankom til stedet og foretog et check af de omkringliggende farvande. Intet blev rapporteret stjålet.
Ingen personer kom til skade ved de nogen af to hændelser.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark