Jagten på det sunkne Stellar Daisy startet

Jagten på det sunkne Stellar Daisy startet

Mandag 11. februar 2019 kl: 08:00


Jagten på vraget af det sunkne malmtransportskib Stellar Daisy er for alvor startet. Et sofistikeret Ocean Infinity multi-purpose offshore konstroktionsfartøj, OSC, Seabed Constructor forlod Cape Town, Sydafrika, i weekenden med kurs mod Sydatlanten, med forventet ankomst senere på måneden.

”Holdet og udstyret er klar til udføre Stellar Daisy eftersøgningen, og vi er glade for, at vores skib sætter kurs mod søgeområdet, i et af de fjerneste områder i det sydlige Atlanterhav”, siger Ocean Infinitys direktør Oliver Plunkett.

Det polaris-ejede Stellar Daisy på 265.000 DWT sank den 31. marts 2017. 22 af den 24 mand store besætning omkom. Skibet, der transporterede jernmalm fra Brasilien til Kina, menes at være gået ned omkring 1.800 sømil stik vest for Cape Town efter at skroget revnede.

Skibet, der er bygget som supertanker, VLCC i 1993, blev ombygget til malmskib i 2008. Vraget menes lokaliseret på en dybde af 3.000 meter. Ifølge Ocean Infinity ventes Seabed Constructor, at være fremme og påbegynde eftersøgningerne i midten af februar 2019.

En af familierne til den savnede besætning og to forskere, en fra Korea Institute of Ocean Science & Technology og en fra Koreas Forskningsinstitut for Ships and og Ocean Engineering er med om bord på Seabed Constructor.

I december 2018 valgte den sydkoreanske regering Ocean Infinity til at udføre undersøgelsesopgaven med et rapporteret budget på 4,2 millioner dollar.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark