UK-regering dropper aftale med Seaborne

UK-regering dropper aftale med Seaborne

Mandag 11. februar 2019 kl: 10:02


Den britiske regering har opsagt en "no-deal"- Brexit aftale med Seaborne Freight. Aftalen er droppet, da det irske rederi, Arklow Shipping, der skulle levere skibe i forbindelse mad aftalen, trak sig ud. Seaborne Freight har ikke selv skibe og skulle bruge en partner for at leve op til kontrakten.

”Efter beslutningen fra Seaborne Freight's opbakning til aftalen, Arklow Shipping, om at trække sig blev det klart, at Seaborne ikke kan opfylde sine kontraktmæssige krav med regeringen. Regeringen er allerede i fremskredne samtaler med en række selskaber for at sikre yderligere fragtkapacitet, her iblandt via havnen i Ramsgate, i tilfælde af en no-deal Brexit”, siger en regeringstalsmand til The Guardian.

Seaborne Freight fik kontrakten først i januar på at genetablere Ramsgate - Ostende færgeforbindelsen til Europa, som man håber, kan afhjælpe de forventede køer i Dovers havn i tilfælde af Storbritanniens udtræden af EU, uden en aftale er på plads.

Det politiske pres mod den britiske regering og ikke mindst transportministeren vokser. Kritikere mener, at regeringen er for sent uden med at sikre ordentlige færgeforbindelser med tilstrækkelig kapacitet, hvis der ikke findes en aftale med EU inden Brexit.

Desuden klandres ministeren for, at de flest af kontrakterne er indgået med ikke-britiske rederier.Seaborne var et af tre selskaber, der fik del i kontrakter på i alt 108 millioner £. Et af de andre selskaber var DFDS.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark