Vraget af Stellar Daisy lokaliseret

Vraget af Stellar Daisy lokaliseret

Mandag 18. februar 2019 kl: 08:00


Vraget af det sunkne VLOC Stellar Daisy er fundet mindre end 10 dage efter at søgefartøjet forlod Cape Town. Ifølge det Houston-baserede Ocean Infinity, der arbejder under en sydkoreansk regeringskontrakt, ligger vraget på 3.461 meter og cirka 1.800 sømil stik vest for Cape Town.

”Vi er glade for at rapportere, at vi har fundet Stellar Daisy, især for vores klient, den sydkoreanske regering, men også for familierne til dem, der mistede deres kære i denne tragedie. Ved brug af flere moderne undervandsrobotter afsøger vi havbunden med hidtil uset hastighed og nøjagtighed”, siger Ocean Infinity’s administrerende direktør Oliver Plunkett.

Arbejdet fra Swire Seabeds multifunktions offshore-konstruktionsfartøj, Seabed Constructor, omfattede eftersøgningen brug af fire autonome undervandsfartøjer (AUV'er), som i løbet af 72 timer udforskede omkring 1.300 kvadratkilometer havbund.

Repræsentanter for både den sydkoreanske regering og familierne til Stellar Daisy's besætning var til stede under hele operationen. To forskere, en fra Korea Institute of Ocean Science & Technology (KIOST) og en fra Korean Research Institute of Ships and Ocean Engineering (KRISO), er også med på Seabed Constructor.

Det Polaris-ejede malmtransportskib Stellar Daisy på 265.000 DWT sank den 31. marts 2017, 22 af de 24 besætningsmedlemmer omkom. Skibet var på vej fra Brasilien til Kina med en last af jernmalm, da der ifølge de to overlevende opstod revner i skroget, så skibet hurtigt indtog vand, fik slagside og sank.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark