Rettelse: DSD ro-pax færger fortsat under bygning

Værft sælger fejlslagne RAL-nybygninger

Værft sælger fejlslagne RAL-nybygninger
Arkivfoto

Søndag 10. marts 2019 kl: 08:00


Efter en lang juridisk og økonomisk strid mellem Royal Arctic Line og det polske værft Remontowa Shipyard, om to isklassede multipurpose skibe som RAL kontraherede i 2013, men siden nægtede at tage levering af fordi de var stærkt forsinkede, sætter værftet nu skibene til salg

Det drejer sig om Agnethe Arctica og Jonathan Arctica, der ifølge det britiske brokerhus CW Kellock - der af værftet er hyret til at sælge skibene - kan færdiggøres på tre måneder når en ny ejer er fundet.

De to søsterskibe er 2.900 DWT og har hver en kapacitet på 108 TEU.

CW Kellock tager imod bud på skibene frem til den 9. april. Ifølge VesselsValue ligger skibenes værdi på godt 5,5 millioner dollar stykket.

De to tidligere RAL-skibe er ikke de eneste skibe som Remontowa er brændt inde med. To PSVere kontraheret af Siem Offshore har længe været på salgslisten uden at passende købere har vist sig.

Fire ro-pax færger kontraheret af DSD i oktober 2018 er under bygning på værftet. De første to færger vil blive leveret i slutningen af 2019, de sidste to i 2020.

Maritime Danmark skrev oprindelig, at de fire ro-pax færger kontraheret af DSD var sat til salg sammen med de uafhentede skibe. Dette er ikke korrekt. De er, som det fremgår herover, forsat under konstruktion og vil blive leveret til ejerne som planlagt. Vi beklager fejlen.

Kilde: Tradewinds


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark