Solomon Trader har stået på et rev før

Solomon Trader har stået på et rev før
Doric Chariot på Piper Reef ved Australien i 2002

Søndag 10. marts 2019 kl: 09:00


Bulkcarrieren Solomon Trader, der lige nu lækker olie på et rev ved Solomonøerne tæt på et UNESCO World Heritage område, har været i samme situation tidligere. I juli 2002 sejlede den under sit daværende navn Doric Chariot på Piper Reef ved Australien

Doric Chariot var på vej fra Mackay til Indien med en ladning kul, da den vædrede Piper Reef. Sagen var meget omtalt dengang, og grundstødningen blev efterfølgende kulegravet i en undersøgelse udarbejdet af the Australian Maritime Safety Authority.

Undersøgelsen konkluderede, at ulykken var sket fordi rorgængeren var faldet i søvn.

Dengang skete der kun lille skade på skibet, og det pågældende rev var allerede dødt - hvorfor de miljømæssige konsekvenser var begrænsede.

Sagen kostede dog den daværende ejer en bøde på 74.000 dollar, mens skibets næstkommanderende fik en bøde på 10.000 australske dollar.

Efterfølgende har skibet skiftet såvel navn som ejer flere gange, derfor var der ikke nogen der i første omgang var opmærksom på, at Doric Chariot og Solomon Trader er et og samme skib.

Lørdag gik et bjærgningsselskab i gang med at fjerne brændstof fra tankene om bord på Solomon Trader. Når denne opgave er afsluttet, og skibet er tømt for andre miljøskadelige stoffer, vil der blive gjort forsøg på at fjerne skibet.

Solomon Trader gik på grund i Kangava Bay på Salomonøerne den 5. februar. 80 tons olie er løbet ud fra skibets tanke, der rummer yderligere 660 tons. Skibet er på 74.000 DWT og har en last af bauxit.

Redaktionenhttps://www.atsb.gov.au/media/24560/mair182_001.pdf

Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark