Tjener 513 mio. kroner på at ligge i havn

Tjener 513 mio. kroner på at ligge i havn

Søndag 10. marts 2019 kl: 10:00


Det er efter alt at dømme særdeles indbringende for den ukendte ejer af superyachten Flying Fox, at den 136 meter lange yacht - der er den 14. største private yacht i verden - torsdag aften ankom til havnen i Stavanger, hvor den har ligget lige siden.

Ikke fordi ejeren er taget på arbejde, det har han eller hun næppe behov for, men for at sikre dokumentation for, at luksusyachten har anløbet en ikke-EU havn. Det åbner nemlig op for, at ejeren kan få refunderet den tyske moms der skal betales for skibet.

Vurderinger lyder på at skibet, der er bygget af tyske Lurssen, har et prisskilt på 300 millioner dollar. Da den tyske moms udgør 19 procent, svarer det til, at ejeren får 513 millioner norske kroner tilbage af den tyske statskasse. Og det er vel værd at tage med, selv om man ikke sidder og hakker i det. Og godt at have når den endelige regning til værftet skal betales ved overdragelsen.

Dagens Næringsliv har tidligere noteret sig, at en anden nybygning fra Lurssen - Amadea - for et år siden aflagde den norske by et tilsvarende besøg. Avisen efterforskede dengang sagen og regnede sig frem til en betragtelige momsgevinst, som ejeren hentede på at aflægge Stavanger besøg. Off-season eller ej.

RedaktionenKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark