Video

Grimaldi con/ro i brand ud for Finistere

Grimaldi con/ro i brand ud for Finistere
Foto: Den franske flåde

Tirsdag 12. marts 2019 kl: 08:00


Den italienske con/ro Grande America er i brand 140 sømil ud for den franske kyst ved Finistere. Skibets 26 mand store besætning og en passager er bragt i sikkerhed efter en dramatisk redningsaktion. Flere skibe på stedet forsøger at slukke ilden med vandkanoner.

Branden brød ud natten til mandag i en trailer på et af skibets vogndæk, hvorfra den hurtigt spredte sig. Kaptajnen besluttede i første omgang at opsøge nødhavn i Coruna for at få bekæmpet branden, men ildens omfang tog hurtigt til.

Klokken 2 besluttede kaptajnen at evakuere skibet, men redningsbåden blev skadet i det hårde vejr og var ude af stand til at sejle ved egen kraft da den kom i vandet.

Det lykkedes besætningen på en britisk fregat, HMS Argyll, at redde besætningen om bord på fregatten (se video herunder), men flere af besætningsmedlemmerne blev kvæstet under evakueringen eller opholdet i redningsbåden.

Ud over kvæstelser har alle besætningsmedlemmer fra Grande America indåndet røg, og de blev mandag overført til Frankrig med helikopter.

Grande America driver nu for vinden og brænder fortsat. Flere skibe, herunder Abeille Bourbon, befinder sig på stedet og forsøger at bekæmpe ilden med vandkanoner, men situationen er vanskelig på grund af hårdt vejr.

Når snart vejret åbner mulighed for det, er det planen at tage skibet på slæb og bringe det i nødhavn.

De franske myndigheder har bedt Grimaldi om at udarbejde er bjærgningsplan for skibet.

Grande America er på 27965 DWT og var undervejs fra Hamborg til Casablanca da ilden brød ud.

Redaktionen

Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark